Search

Τετάρτη 8 Μαρτίου: “Να ακουστεί η φωνή μας από ένα ακόμη μεγαλύτερο ποτάμι διαδηλωτών”.

Το Εργατικό Κέντρο δίνει τον παλμό και ακολουθούν κι άλλοι σύλλογοι και φορείς που θα πάρουν μέρος στην αυριανή απεργία.

Για να δημιουργήσουμε ένα ποτάμι διαδηλωτών σε όλη τη Μυτιλήνη. Για τις ψυχές που χάθηκαν. Για τα παιδιά μας, για τη ζωή μας που “σκοτώνεται” καθημερινά.

 

“Δίνουμε συνέχεια στον αγώνα για να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα. Δίνουμε συνέχεια στον αγώνα για Υγεία και Ασφάλεια σε Μέσα και Υποδομές στα νησιά μας.

Συνάδελφοι – συναδέλφισσες, γυναίκες, φοιτητές – φοιτήτριες, μαθητές – μαθήτριες, λαέ του νησιού!

Δίνουμε συνέχεια στο μεγαλειώδες συλλαλητήριο της 3ης του Μάρτη στη Μυτιλήνη. Ενώνουμε τη φωνή μας με τους χιλιάδες που διαδηλώνουν σε όλη τη χώρα, για να μη υπάρξουν νέα θύματα. Για να μη μπαίνει η ζωή μας στη μεζούρα κόστους –οφέλους. Για να μπουν στο στόχαστρο κράτος –πολυεθνικές – κυβερνήσεις που στο όνομα του κέρδους αφήνουν απροστάτευτη τη δική μας ζωή.

Καλούμε όλους τους φορείς των νησιών, σε εγρήγορση, δράση και συμμετοχή σε μεγάλο συλλαλητήριο την Τετάρτη 8 του Μάρτη. Έχουμε και τους δικούς μας λόγους, για να μην περιμένουμε το επόμενο δυστύχημα:

Ø Γιατί τα πλοία δουλεύουν με ανεπαρκές πλήρωμα, με χαλασμένες μηχανές και με πανάκριβα εισιτήρια, χωρίς γιατρό, ενώ είναι πανάκριβα και τα αεροπορικά. Γιατί υπάρχει ζήτημα με την ασφάλεια των λιμανιών και το δέσιμο των πλοίων, όπως έγινε πρόσφατα ξανά στον Άη Στράτη.

Ø Γιατί το Βοστάνειο Νοσοκομείο έχει τραγικές ελλείψεις και μεθοδεύεται το κλείσιμο του Κέντρου Υγείας Μυτιλήνης.

Ø Γιατί το Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου παραμένει υποβαθμισμένο, και συνεχώς αθροίζονται απαράδεκτα περιστατικά, όπως πρόσφατα με το ατύχημα αγρότη που δεν υπήρχε οδηγός ασθενοφόρου για να τον μεταφέρει. Γιατί το Κέντρο Υγείας Μανταμάδου παραμένει ανύπαρκτο. Γιατί οι ελλείψεις φωνάζουν και στα υπόλοιπα Κέντρα Υγείας, σε Καλλονή, Πλωμάρι, Άντισσα. (π.χ. Κανένα Κέντρο Υγείας δεν έχει καρδιολόγο και ακτινολόγο, χώρια τις υπόλοιπες ελλείψεις).

Ø Γιατί το νοσοκομείο της Λήμνου παραμένει χωρίς ΜΕΘ και ΜΑΦ, χωρίς βασικές ειδικότητες και το Πολυϊατρείο στο Μούδρο έχει σοβαρές ελλείψεις.

Ø Γιατί το Μιχαλέλειο Γηροκομείο στο Πλωμάρι λειτουργεί με το στανιό, με ασθενείς και εργαζόμενους στον αέρα, παρά την ηρωική προσπάθεια των κατοίκων, των σωματείων και των εργαζομένων, χωρίς κρατική ευθύνη και στήριξη.

Ø Γιατί η αντισεισμική, αντιπλημμυρική και αντιπυρική προστασία, είναι ανύπαρκτη και οι ελλείψεις στην πυροσβεστική τεράστιες, όπως το ζήσαμε και στις πυρκαγιές, ενώ η Βρίσα στέκει ακόμα εγκαταλειμμένη και επικίνδυνη.

Ø Γιατί υπάρχουν ακόμη σχολεία με κοντέινερ, και σοβάδες που πέφτουν από τις οροφές.

ΑΥΤΑ ΜΑΣ ΚΕΡΑΣΑΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ!

ΟΣΟ ΑΥΤΟΙ ΜΕΤΡΑΝΕ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΖΗΜΙΕΣ ΕΜΕΙΣ ΜΕΤΡΑΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ!

ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΜΩΣ, ΟΥΤΕ ΕΜΕΙΣ, ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ!

Να παρθούν τώρα μέτρα για την υγεία και την ασφάλειά μας, σε Μέσα και Υποδομές. Να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας. Να παρασχεθεί όλος ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός. Να έχουμε πλοία και μέσα ασφαλή, με την απαραίτητη συντήρηση και επαρκές προσωπικό με πλήρη δικαιώματα. Να λυθεί το στεγαστικό ζήτημα των σχολείων με ασφαλή κτήρια.

ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ. ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΕΟΣ ΣΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΜΑΣ,

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΘΡΗΝΗΣΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΘΥΜΑΤΑ. ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΑΓΩΝΑ.

Ø Μέσα από τα σωματεία μας και τους φορείς, με συνελεύσεις, συσκέψεις, κινητοποιήσεις.

Ø Μέσα από τις μεγάλες κινητοποιήσεις των μαθητών και των φοιτητών μας.

Ø Με τη δημιουργία επιτροπών αγώνα για την υγεία και την ασφάλειά μας, όπως παραδειγματικά έκαναν οι συμπατριώτες μας στον Πολιχνίτο.

Ø Μέσα από το συντονισμό της δράσης όλων των φορέων.

ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ.

ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ Η ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΤΑΜΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ.

 

Απεργιακή συγκέντρωση την ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΜΑΡΤΗ,

στις 11 το πρωί στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ

 

Η ΟΡΓΗ ΜΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΓΩΝΑΣ, ΚΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΓΓΥΗΘΕΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ. ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ‘’ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΒΓΕι

Και οι Πανεπιστημιακοί θα συμμετάσχουν στην απεργία της 8ης Μαρτίου:

«Η βαθιά μας οδύνη για την άδικη απώλεια δεκάδων συμπολιτών μας στην τραγωδία των Τεμπών δεν θα γίνει σιωπή. Το οφείλουμε στα αθώα θύματα, στους δικούς τους και δικούς μας ανθρώπους, στους εργαζόμενους, τις εργαζόμενες, στη νεολαία της χώρας μας.

Συμμετέχουμε στην απεργία την Τετάρτη 8 Μαρτίου που κήρυξαν οι εργαζόμενοι/ες στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Ενάντια στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, ενάντια στην πολιτική της υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης του δημόσιου τομέα, στις μεταφορές, στην υγεία, στην παιδεία. Αυτή η πολιτική οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε πολύ επικίνδυνους δρόμους. Επικίνδυνους όχι μόνο για την υγεία αλλά για την ίδια τη ζωή των συνανθρώπων μας, της νεολαίας αυτού του τόπου. Θα δώσουμε όλες τις δυνάμεις που διαθέτουμε για ασφαλείς μεταφορές, για δημόσια και δωρεάν υγεία, για πλήρως στελεχωμένα και εξοπλισμένα νοσοκομεία, για ασφαλή σχολεία και πανεπιστήμια, για δημόσια και δωρεάν παιδεία σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.»

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου συμμετέχει στην απεργία που προκήρυξε το Εργατικό Κέντρο Λέσβου, την Τετάρτη 8 Μάρτη και καλεί στις 11 το πρωί στην πλατεία Σαπφούς.

Αναλυτικά αναφέρει:

«Μετά τη μεγαλειώδη συγκέντρωση της Παρασκευής, δίνουμε συνέχεια στον αγώνα για να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη. Δίνουμε συνέχεια στον αγώνα για Υγεία και Ασφάλεια σε Μέσα και Υποδομές, και στα νησιά μας.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα στο νησί, όλους τους συναδέλφους μας στα εμπορικά καταστήματα, τα σούπερ μάρκετ, στις δομές και τις οργανώσεις του προσφυγικού, στις τράπεζες, στο αεροδρόμιο και αλλού, να απεργήσουν και να συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση της Τετάρτης στις 11:00 στην Πλατεία Σαπφούς!

Οι συνάδελφοι μας σιδηροδρομικοί προειδοποιούσαν για χρόνια και δεν εισακούστηκαν. Τους προειδοποιούμε και εμείς για άλλη μια φορά:

Δε θα περιμένουμε το επόμενο έγκλημα! Έχουμε χρέους στους νεκρούς μας να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα! Δεν ανεχόμαστε η ασφάλεια μας να θυσιάζεται για τα κέρδη των εκμεταλλευτών μας!

Εδώ και τώρα να εξασφαλιστούν ασφαλείς, φθηνές και σύγχρονες συνθήκες μετακίνησης των κατοίκων του νησιού!

Εδώ και τώρα να στελεχωθούν οι πρωτοβάθμιες δομές υγείας και το νοσοκομείο Μυτιλήνης!

Όλοι στον αγώνα! Όλοι στην Απεργία της Τετάρτης και στην απεργιακή συγκέντρωση!»

Στην πλατεία Σαπφούς Στις 11 το πρωί της Τετάρτης καλεί ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου με την παρακάτω ανακοίνωση:

«Χαιρετίζουμε τις μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις, των εργαζομένων και της νεολαίας που απαιτούν να μην υπάρχει καμία ανοχή και καμία συγκάλυψη για το έγκλημα στα Τέμπη. Καταδικάζουμε την καταστολή και την απόπειρα φίμωσης της κοινωνίας.

Ο λαός δεν μπορεί να γίνει ξανά μάρτυρας σε ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα, Ο «εκσυγχρονισμένος» και «απελευθερωμένος» σιδηρόδρομος όλων των κυβερνήσεων τελικά αποδείχτηκε ότι ήταν συρμοί θανάτου…

Δεν είναι η ώρα της σιωπής, είναι η ώρα της φωνής και του αγώνα!

Στις 8 Μαρτίου όλοι οι εκπαιδευτικοί μαζί με τους γονείς και τους μαθητές μας μπορούμε να δείξουμε τη δύναμή μας και την απόφασή μας να μην σιωπήσουμε και να απαιτήσουμε, οργανωμένα, να αποδοθούν οι ευθύνες χωρίς συμψηφισμούς και συγκαλύψεις. Οι μαζικές κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών μας δείχνουν ότι στον 21ο αιώνα δεν μπορούμε να ζήσουμε με το «πάμε και όπου βγει». Η εξοικονόμηση πόρων, η λογική του «κόστους – κέρδους, οι ιδιωτικοποιήσεις, και η εμπορευματοποίηση της παιδείας, της υγείας, και των κοινωνικών υπηρεσιών δεν μπορούν να αποτελούν πολιτική των κυβερνώντων. Η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι αδιαπραγμάτευτη και δεν θυσιάζεται στον βωμό του κέρδους.

Οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές, οι φοιτητές έχουμε ζήσει τους λέβητες που εκρήγνυνται σε σχολείο και αφαιρούν ζωές, τα αμφιθέατρα που δεν χωράνε τους φοιτητές, εκατοντάδες ακατάλληλα σχολεία που πλημμυρίζουν και πέφτουν σοβάδες. Και όλα αυτά όταν δεν έχει ολοκληρωθεί ούτε ο πρωτοβάθμιος προσεισμικός έλεγχος στα περισσότερα σχολεία. Αντιθέτως, είναι διαρκής, με ευθύνη των κυβερνήσεων, η υποχρηματοδότηση για τις σχολικές μονάδες (1,8 δις λιγότερα τα τελευταία 11χρόνια).

Ως πολίτες βιώνουμε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς κατοικιών, την ακρίβεια σε είδη πρώτης ανάγκης, στα τιμολόγια της ενέργειας. Ζούμε την αμφισβήτηση του δικαιώματος πρόσβασης στις δομές υγείας με την ιδιωτικοποίηση σε βασικούς διαρθρωτικούς τομείς.

Θέλουμε την τεχνολογία να υπηρετεί την ασφάλεια των πολιτών στις μεταφορές και τις υποδομές

Οι εργαζόμενοι, η νέα γενιά, έχουν δείξει ότι με τον οργανωμένο αγώνα μπορούν να αντιπαλεύουν αυτή την πολιτική.

Οι εκπαιδευτικοί με τον συνεχή αγώνα μας υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στη μόρφωση για όλα τα παιδιά, σε ένα σύγχρονο, ασφαλές, δημόσιο και δωρεάν σχολείο, ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά σχέδια της κυβέρνησης για σχολεία κατηγοριοποιημένα που θα αναζητούν χορηγούς, με εκπαιδευτικούς που θα ζουν στην ένδεια, χωρίς μόνιμη και σταθερή εργασία.

Δεν θα περιμένουμε, άπραγοι, το επόμενο τραγικό δυστύχημα

 

Τώρα είναι η ώρα να φωνάξουμε ακόμα πιο δυνατά:

Καμία συγκάλυψη του εγκλήματος στα Τέμπη!

και να παλέψουμε για:

ü Σύγχρονες δημόσιες, και ασφαλείς συγκοινωνίες για όλο τον λαό, ενάντια στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που θεωρεί την ανθρώπινη ζωή κόστος.

ü Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με άρτια εκπαίδευση, εφαρμογή σύγχρονων τεχνολογιών ασφαλείας σε όλα τα ΜΜΜ και άμεση υλοποίηση των διεκδικήσεων των συνδικάτων.

ü Ουσιαστικά μέτρα πρόληψης και προστασίας της ζωής και της περιουσίας του λαού. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε δημόσιες υποδομές και χώρους δουλειάς.

Σύγχρονες και ασφαλείς σχολικές υποδομές για μας και τα παιδιά μας.

ü Επαρκή χρηματοδότηση των σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισμό ώστε να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες, να διαμορφωθούν οι στοιχειώδεις προϋποθέσεις ασφάλειας και υγιεινής, να πραγματοποιηθούν έλεγχοι σε όλα τα σχολεία με ευθύνη του κράτους και στελέχωση των αρμόδιων υπηρεσιών.

ü Κυβέρνηση, αρμόδια υπουργεία και τοπική διοίκηση να πάρουν τις ευθύνες τους για όλα τα ζητήματα λειτουργίας και ασφάλειας των σχολείων.

ü Να πραγματοποιηθούν άμεσα αντισεισμικοί έλεγχοι σε όλα τα σχολεία με ευθύνη του κράτους.

ü Να εκδοθούν πιστοποιητικά πυρασφάλειας και ελέγχου του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού σε όλα τα σχολεία, από κρατικό φορέα και πρωτόκολλα ενεργειών που αφορούν τους προβλεπόμενους όρους υγιεινής και ασφάλειας των σχολικών μονάδων.

Αυτοί μετράνε κέρδη και ζημιές κι εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές.

Στις 8 του Μάρτη απεργούμε και συμμετέχουμε στις συγκεντρώσεις. Συνεχίζουμε τις πολύμορφες πρωτοβουλίες μέσα και έξω από τις τάξεις. Είμαστε παρόντες και διεκδικούμε ασφάλεια στις μεταφορές, δικαίωμα στη μόρφωση και στην υγεία με κοινωνικό κράτος στην υπηρεσία των πολιτών.

Συνεχίζουμε συσπειρωμένοι στην Ομοσπονδία και στους συλλόγους μας με συλλογική συνείδηση και δράση, τον αγώνα ενάντια στα σχέδια κατηγοριοποίησης και απαξίωσης των σχολείων. Υπογράφουμε μαζικά την απεργία – αποχή Δ.Ο.Ε. – Ο.Λ.Μ.Ε. – Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α., συμμετέχουμε στις στάσεις εργασίας!»