«Τέχνη, μια σιωπηλή επανάσταση»: Πρόσκληση σε νέους εικαστικούς-Επιμέλεια Νικόλας Βαμβουκλής

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:
Ο Νικόλας Βαμβουκλής, ιδρυτής της K Gold Temporary Gallery με έδρα την Αγία Παρασκευή της Λέσβου κι ένας από τους πιο ταλαντούχους και νέους επιμελητές της Ευρώπης ανέλαβε την επιμέλεια του προγράμματος «Τέχνη, μια σιωπηλή επανάσταση» του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Η Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας προσκαλεί νέους και νέες δημιουργούς στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος «Τέχνη, μια σιωπηλή επανάσταση: Η τέχνη ως δυναμικό εργαλείο κοινωνικού μετασχηματισμού και αλλαγής για την αντιμετώπιση των φαινομένων ανισότητας, στερεοτύπων, ρατσισμού και εκδηλώσεων βίας και κακοποίησης», του οποίου οι δράσεις εντάσσονται στο Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας 2022.
Η ανοιχτή πρόσκληση απευθύνεται σε δημιουργούς, ηλικίας 18 έως 30 ετών, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στα πεδία των εικαστικών τεχνών (ζωγραφική, γλυπτική, φωτογραφία, εγκαταστάσεις, πολλαπλά μέσα, ψηφιακές μορφές τέχνης, performance), της κινούμενης εικόνας, της μουσικής, της ποίησης και της λογοτεχνίας.
Οι νέοι δημιουργοί καλούνται να υποβάλουν ατομικά ή και ομαδικά έργα σχετικά με το θέμα και τους στόχους της δράσης. Στα έργα τους θα εκφράσουν τις σκέψεις και τις απόψεις τους για θέματα που απασχολούν τους νέους και την κοινωνία, όπως ψυχολογικός εκφοβισμός, συναισθηματική κακοποίηση, λεκτική βία, bulling κ.ά.
Στόχος του προγράμματος είναι η υλοποίηση δράσεων που αναδεικνύουν τη σύνδεση του πολιτισμού με την κοινωνία και προάγουν τη νεανική καλλιτεχνική δημιουργία και καινοτομία. Μέσα από αυτή τη σύνδεση προβάλλεται η δύναμη της τέχνης να ενημερώνει, να ευαισθητοποιεί και να συμβάλλει στην καλλιέργεια και την κουλτούρα των νέων.
Το ευρύτερο πρόγραμμα αποτελείται από μια ομαδική έκθεση, ένα συνέδριο και δύο ημερίδες, ενώ θα παραχθεί έντυπο και ψηφιακό ενημερωτικό υλικό. Τέλος, με στόχο να δοθούν ευκαιρίες που προωθούν την κινητικότητα, οι δέκα καλλιτέχνες που θα επιλεγούν, θα επιβραβευθούν με εκπαιδευτική επίσκεψη σε εγχώριους ή ευρωπαϊκούς καλλιτεχνικούς φορείς, οργανισμούς και δίκτυα.
Πληροφορίες για την αίτηση:
Προθεσμία: 3 Οκτωβρίου 2022
Προηγουμενο αρθρο

Μαθήματα Αραβικών στο Mosaik με τον Amer!

Επομενο αρθρο

Οι BLUES WIRE στον Οινοφόρο: Την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου