“Ταξίδι στον ΤΕΡΙΑΝΤόκοσμο”: Το μουσείο ανοίγει τις πόρτες του στους μαθητές

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Αέρας αλλαγής φυσάει στο Μουσείο Τεριάντ που επιτέλους ανοίγει τις πόρτες του στους μαθητές με ένα νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Το εργαστήριο Μουσειολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, διοργανώνει στο χώρο του Μουσείου έναν κύκλο εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Τα προγράμματα θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου και θα πραγματοποιούνται στο χώρο του Μουσείου, από Δευτέρα έως Παρασκευή σε δύο κύκλους, στις 9.30 και τις 11.30

Η διάρκεια των προγραμμάτων είναι περίπου 75 λεπτά και κάθε ομάδα μαθητών (20 άτομα περίπου) πρέπει να συνοδεύεται από έναν, τουλάχιστον, υπεύθυνο εκπαιδευτικό ενώ για  τη συμμετοχή σε ένα από τα προγράμματα, μπορείτε να απευθύνεστε στην κ. Αριστέα Μπόγρη στο τηλ. 6948-883993

Τα προγράμματα:

Ταξίδι στον ΤΕΡΙΑΝΤόκοσμο

Για μαθητές Γ΄ έως και Ε΄ Δημοτικού, το πρόγραμμα «Ταξίδι στο ΤΕΡΙΑΝΤόκοσμο» βοηθά τα παιδιά να εξοικειωθούν παίζοντας με τον κόσμο της μοντέρνας τέχνης. Αναζητούν οικείες αφηγήσεις μέσα στα έργα του Μουσείου, και αναγνωρίζουν τα στοιχεία σύνθεσής τους.

Το παιχνίδι των εικόνων

Για μαθητές ΣΤ΄ Δημοτικού έως Β΄ Γυμνασίου, προβλέπεται ένα πρόγραμμα ώστε τα παιδιά να ανακαλύπτουν δημιουργικά τη μοντέρνα τέχνη αναζητώντας την αφηγηματική δύναμη των έργων του Μουσείου. Ασκούν την παρατηρητικότητά τους και αποκτούν μια πρώτη ιδέα για τους καλλιτέχνες του Μουσείου.

Check in στο Μουσείο…

Για μαθητές Γ΄ Γυμνασίου και Λυκείου, το πρόγραμμα βοηθά τους εφήβους να ανακαλύψουν δημιουργικά τη μοντέρνα τέχνη ερμηνεύοντας τις αφηγήσεις των έργων του Μουσείου. Παρατηρούν τεχνοτροπίες και υφολογικά χαρακτηριστικά και αποκτούν μια ιδέα για τους καλλιτέχνες του Μουσείου. Δημιουργούν τις δικές τους εναλλακτικές αναγνώσεις χρησιμοποιώντας τα εκφραστικά μέσα που τούς είναι οικεία.

Προηγουμενο αρθρο

Crowdfunding πρωτοβουλία για τον ψαρά της Συκαμιάς Θ.Μαρμαρινό από δύο ΜΜΕ

Επομενο αρθρο

“Μια βόλτα στην πόλη” – Λίμπυ Τατά-Αρσέλ