Τα παιδιά δείχνουν τον δρόμο- Δράση ευαισθητοποίησης για τα αδέσποτα στον Δήμο Δυτικής Λέσβου

Περισσότεροι από 100 μαθητές από το Δημοτικό Σχολείο Κεραμίου και το Δημοτικό Σχολείο Καλλονής, συμμετείχαν την Τετάρτη σε μια ξεχωριστή εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, με επίκεντρο τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων και των ζώων συντροφιάς.

Η δράση που οργανώθηκε με πρωτοβουλία του Κέντρου Εκπαίδευσης για τη Αειφορία (Κ.Ε.ΠΕ.Α/ΚΠΕ) Ευεργέτουλα Λέσβου, σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς με συμμετοχή του Τμήματος Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς του Δήμου Δυτικής Λέσβου –Lesvos Tails, πραγματοποιήθηκε στον πάντοτε φιλόξενο χώρο του Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας στην Αγία Παρασκευή. Στόχος της δράσης ήταν η ευαισθητοποίηση των παιδιών γύρω από τη σημασία της υπεύθυνης στάσης απέναντι στα ζώα συντροφιάς.

Μέσα από οργανωμένες παρουσιάσεις, οι μαθητές ενημερώθηκαν για τις υποχρεώσεις των πολιτών, τη σχετική νομοθεσία και τον καθοριστικό ρόλο των στειρώσεων στον περιορισμό του φαινομένου των αδέσποτων. Σημαντική ήταν η ενεργός συμμετοχή των πιο μικρών μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Κεραμίου, οι οποίοι, με την καθοδήγηση του δασκάλου τους, προετοίμασαν μια γλυκιά παρουσίαση και έγιναν «η φωνή τους».

Τα παιδιά συμμετείχαν σε δημιουργικά εργαστήρια χειροτεχνίας, σχεδιάζοντας υλικό για μια καμπάνια ενημέρωσης του Lesvos Tails, δίνοντας μορφή και χρώμα στα μηνύματα που έλαβαν. Παράλληλα, είχαν την ευκαιρία να ζωγραφίσουν και να έρθουν σε άμεση επαφή με κουτάβια που φιλοξενούνται προς υιοθεσία, βιώνοντας μια εμπειρία που ενίσχυσε ουσιαστικά την ενσυναίσθηση και τη σχέση τους με τα ζώα.

Η δράση όμως δεν τελειωσε στο Μουσείο καθώς τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Καλλονής που φάνηκαν ιδιαιτέρως ευαισθητοποιημένα μας έκαναν μια έκπληξη λέγοντας μας πως ετοιμάζουν μόνα τους ένα ενημερωτικό φυλλάδιο για την προστασία των αδέσποτων που θα μοιράσουν σε μικρούς και μεγάλους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΚΑΙΡΟΣ