Ένας πεντανόστιμος μεζές με πατάτα, αρωματικά και τραγανό τηγάνισμα – ιδανικός για νηστεία, για χορτοφάγους και όχι μόνο.
Αν ψάχνεις έναν εύκολο, οικονομικό και χορταστικό μεζέ, οι λουκουμάδες πατάτας είναι η τέλεια επιλογή! Ο σεφ Στρατής Ιωσηφέλλης μας δίνει την αγαπημένη του συνταγή – μια παραδοσιακή λιχουδιά που συνδυάζει τη γλύκα της πατάτας με φρέσκα μυρωδικά και τραγανή υφή.
Ιδανική για συνοδευτικό, για μπουφέ ή ακόμα και για κύριο πιάτο με μια σαλάτα δίπλα. Εύκολη στην προετοιμασία, αυτή η συνταγή είναι κατάλληλη για όλες τις εποχές και όλες τις ηλικίες!
Υλικά για 5-6 μερίδες:
- 100 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 500 γρ. πατάτες, βρασμένες
- 60 γρ. ελαιόλαδο
- 2-3 κ.τ.σ. μαϊντανό
- 1 κ.τ.σ. άνηθο
- 1 κ.τ.σ. δυόσμο
- 120 γρ. αλεύρι φαρίνα + για πασπάλισμα
- 10 γρ. κορν φλάουερ
- 60 γρ. γαλέτα
- Αλάτι, πιπέρι
- Λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση:
- Λιώνουμε τις πατάτες ζεστές με πιρούνι ή στο μπλέντερ.
- Σε μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε καλά.
- Πλάθουμε μικρά μπαλάκια 3-4 εκ. και τα κυλάμε σε αλεύρι.
- Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για 2-3 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
- Στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε ζεστούς.