Συνταγή για αφράτους λουκουμάδες πατάτας – νηστίσιμοι και χορτοφαγικοί

Ένας πεντανόστιμος μεζές με πατάτα, αρωματικά και τραγανό τηγάνισμα – ιδανικός για νηστεία, για χορτοφάγους και όχι μόνο.

Αν ψάχνεις έναν εύκολο, οικονομικό και χορταστικό μεζέ, οι λουκουμάδες πατάτας είναι η τέλεια επιλογή! Ο σεφ Στρατής Ιωσηφέλλης μας δίνει την αγαπημένη του συνταγή – μια παραδοσιακή λιχουδιά που συνδυάζει τη γλύκα της πατάτας με φρέσκα μυρωδικά και τραγανή υφή.

Ιδανική για συνοδευτικό, για μπουφέ ή ακόμα και για κύριο πιάτο με μια σαλάτα δίπλα. Εύκολη στην προετοιμασία, αυτή η συνταγή είναι κατάλληλη για όλες τις εποχές και όλες τις ηλικίες!

Υλικά για 5-6 μερίδες:

  • 100 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. πατάτες, βρασμένες
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 2-3 κ.τ.σ. μαϊντανό
  • 1 κ.τ.σ. άνηθο
  • 1 κ.τ.σ. δυόσμο
  • 120 γρ. αλεύρι φαρίνα + για πασπάλισμα
  • 10 γρ. κορν φλάουερ
  • 60 γρ. γαλέτα
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση:

  1. Λιώνουμε τις πατάτες ζεστές με πιρούνι ή στο μπλέντερ.
  2. Σε μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε καλά.
  3. Πλάθουμε μικρά μπαλάκια 3-4 εκ. και τα κυλάμε σε αλεύρι.
  4. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για 2-3 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
  5. Στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε ζεστούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΚΑΙΡΟΣ