Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του δικτύου που δημιουργήθηκε από το Σφοντύλι και το εστιακό του Αιγίλοπα στη Λέσβο με σκοπό τη διατήρηση και την ανάδειξη των τοπικών ποικιλιών σπόρων, καθώς και την προώθηση της συλλογικής γευστικής εμπειρίας μέσα από τα προϊόντα που παράγονται με αυτούς.

Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στον χώρο του Ohana Saloon, στην Σκάλα Ερεσού την περασμένη Κυριακή, όπου μέλη και φίλοι του δικτύου αντάλλαξαν ιδέες και γεύσεις, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της αγροδιατροφικής παράδοσης του τόπου.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζουμε στα μέλη που έφεραν προϊόντα, την Κατερίνα από την ΑΜΚΕ “Οm Eressos” και τον Γιώργο από το “Σφοντύλι”, που οι ίδιοι καλλιέργησαν με μεράκι και αγάπη. Επίσης, στα μέλη του δικτύου Ιερεμία Κατηρτζόγλου και Ερμίνα Θωμάτου, που φρόντισαν να τα μαγειρέψουν, δημιουργώντας ένα τραπέζι γεμάτο αυθεντικές γεύσεις της Λέσβου. Οι εκδηλώσεις αυτές υποστηρίζονται από την Arche-Noah και το ίδρυμα Gen-ethische Stiftung, στα πλαίσια του “Small-Scale Grant for Biodiversity Actors in Southeastern Europe 2025” .
Το δίκτυο συνεχίζει δυναμικά την προσπάθειά του για τη διάσωση της βιοποικιλότητας, την ανταλλαγή γνώσεων και την ενίσχυση της τοπικής αυτάρκειας, με βασικό στόχο να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές έναν πλούσιο σπόρο-πολιτισμό.
Για περισσότερες πληροφορίες και συμμετοχή στο δίκτυο:
Facebook: “ΑΙΓΙΛΟΠΑΣ ΛΕΣΒΟΥ” και ομάδα “ΣΦΟΝΤΥΛΙ”
Email: policy@aegilops.gr
