Συναγερμός για τον Πελαγίτη- Μετά το μπλόκο στη Χίο κάλεσμα για το λιμάνι της Μυτιλήνης

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Μετά την απαγόρευση της αποβίβασης των μηχανημάτων για το έργο της νέας Κλειστής Ελεγχόμενης Δομής από Πολίτες και αυτοδιοικητικούς στη Χίο το πλοίο ξεκίνησε για Μυτιλήνη όπου το περιμένει αντίστοιχη επιτροπή… υποδοχής.

Με ανακοίνωση του το Παλλεσβιακό Εργατουπαλληλικό Κέντρο καλεί σε συγκέντρωση στο λιμάνι της Μυτιλήνης στις 2 το μεσημέρι. «Καλούμε τους εργαζόμενους και τους φορείς της Λέσβου σε ξεσηκωμό. Οι σχεδιασμοί της Κυβέρνησης για τη δημιουργία νέων κέντρων φυλακών δεν θα περάσουν. Οι τοπικές κοινωνίες τόσο της Λέσβου όσο και της Χίου έχουν ήδη αποφανθεί : Καμιά δομή, ούτε κλειστή – ούτε ανοιχτή» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. «Τους προειδοποιούμε! Μην διανοηθούν να αποβιβάσουν τα μηχανήματα στη Μυτιλήνη. Ο λαός της Λέσβου τους περιμένει! Είμαστε εδώ για να το αποτρέψουμε!» καταλήγει η ανακοίνωση του Παλλεσβιακού Εργατουπαλληλικού Κέντρου. Ανάλογες προσκλήσεις διακινούνται και μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Η κινητοποίηση του κόσμου στο λιμάνι των Μεστών, όπου τα ξημερώματα των Θεοφανίων, 6 Ιανουαρίου 2022, επιχείρησε η ανάδοχος εταιρεία που έχει αναλάβει την κατασκευή του νέου κλειστού κέντρου προσφύγων και μεταναστών, που σχεδιάζει το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου στην περιοχή Παχύ του Θόλους, να αποβιβάσει μηχανήματα, απέτρεψε τον σχεδιασμό αυτό.

Έτσι το πλοίο “Πελαγίτης” αποβίβασε φορτηγά με ευπαθή προϊόντα, αλλά όχι τα μηχανήματα της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, που ξαναμπήκαν στο πλοίο, το οποίο όμως συνεχίζει την πορεία του για το κεντρικό λιμάνι της Χίου.

Να σημειώσουμε τέλος ότι στο λιμένα Μεστών, υπήρχε αστυνομική δύναμη της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χίου, καθώς και τα στελέχη του τοπικού λιμενικού σταθμού.

Προηγουμενο αρθρο

“Νύχτα” στέλνουν τα μηχανήματα- ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου για το μπλόκο στον Πελαγίτη

Επομενο αρθρο

Εκπαιδευτικοί και γονείς… στα πρόθυρα νευρικής κρίσης