Συγκλονισμένη η Λέσβος από τον θάνατο 42χρονου λιμενικού

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Ένα στέλεχος του Λιμενικού Σώματος στη Λέσβο με μεγάλη προσφορά στην κοινωνία, έφυγε ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα προδομένος από την καρδιά του στα 42 του μόλις χρόνια. Ο αρχικελευστής Παναγιώτης Κυμούρης, συνοδός του σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Ντάρκο (του διαδόχου της θρυλικής Σάντυ της οποίας ο εκλιπών υπήρξε επίσης συνοδός) με μεγάλες και συνεχείς επιτυχίες στην αντιμετώπιση της εισροής ουσιών στο νησί, υπέστη ανακοπή καρδιάς ενώ οδηγούσε το αυτοκίνητο του το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής σε κεντρικό δρόμο της Μυτιλήνης. Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του νησιού στου οποίου τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας τελικά εξέπνευσε.

Η είδηση του θανάτου του σόκαρε τους συναδέλφους του αλλά και όλους όσους τον είχαν γνωρίσει. Ας σημειωθεί ότι ο Παναγιώτης Κυμούρης είχε, παρά τα συγκεκριμένα διαφορετικά του καθήκοντα, παίξει σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος: Πρωταγωνιστώντας στο γράψιμο της σύγχρονης ιστορίας ανθρωπισμού των στελεχών του Λιμενικού Σώματος στη Λέσβο και επιχειρώντας επί πάρα πολλές ώρες καθημερινά και επί μήνες στο λιμάνι της Μυτιλήνης στην υποδοχή εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών. Κι όλα αυτά παράλληλα με την καθημερινή του ενασχόληση με τον τομέα της δίωξης των ναρκωτικών ουσιών.

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα Τρίτη στις 5.00 το απόγευμα στο χωριό του στο Μεσαγρό της Γέρας. Με έκκλησή της η οικογένεια του Παναγιώτη Κυμούρη ζητά αντί για στεφάνια να κατατεθούν χρήματα για να ενισχυθεί το Καρδιολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Μυτιλήνης και να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο Αιμοδυναμικό Κέντρο. «Ίσως να σώζονται έτσι οι ζωές των συνανθρώπων μας», σημειώνεται στην ανακοίνωση της οικογένειας.

Ας σημειωθεί ότι για την κηδεία του στελέχους του Λιμενικού Σώματος ξεκίνησε σήμερα από τον Πειραιά πλοίο ανοικτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος προκειμένου να μεταφέρει στο νησί αντιπροσωπεία της ηγεσίας του Σώματος και όλους όσοι από τους συναδέλφους του θέλουν να παραστούν στην εξόδιο ακολουθία.

Πηγή :ΑΠΕ, Στρατής Μπαλάσκας

Προηγουμενο αρθρο

Ελίφ Σαφάκ: “Είμαι θλιμμένη κι ανήσυχη για την πατρίδα μου”

Επομενο αρθρο

“Φτωχό” ναι στον Ερντογάν. Ανακαταμέτρηση ζητά η αντιπολίτευση