ΕΚΛΟΓΕΣ 2015 : Η ελπίδα θα νικήσει το φόβο!

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

ΓΡΑΦΕΙ Ο  Γιάννης Μπουρνούς

Υποψήφιος Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νομού Λέσβου

Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στο Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς

 

Αυτοί που κατέστρεψαν τη χώρα και πήραν το ψωμί από το τραπέζι των χαμηλών και των μεσαίων στρωμάτων, έχουν σήμερα το θράσος να τρομοκρατούν τον ελληνικό λαό, μπας και αποφύγουν την κατάρρευση των κομμάτων τους στις 25 Ιανουαρίου.

Ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος έχουν κοινό πρόγραμμα: το Μνημόνιο. Δεν τολμούν να πουν την αλήθεια για όσα έχουν ήδη συμφωνήσει με την Τρόικα. Η αλήθεια, όμως, έχει ήδη γίνει γνωστή: Έχουν συμφωνήσει να καταργήσουν το μειωμένο ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, να καταργήσουν το ΕΚΑΣ και τις επικουρικές συντάξεις, να απελευθερώσουν τις απολύσεις και τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας, καθώς και να αυξήσουν το ΦΠΑ στα ξενοδοχεία από το 6,5% στο 13%. Ένα νέο πακέτο σκληρών μέτρων που καταδικάζει τη χώρα και ιδιαίτερα τα νησιά μας στην απόλυτη καταστροφή.

Θέλοντας να κρύψουν τα νέα μέτρα που έχουν συμφωνήσει, επιτίθενται στο ΣΥΡΙΖΑ, σπέρνοντας ψέματα και φόβο μέσα από τις τηλεοπτικές οθόνες. Αφού είδαν ότι ο ισχυρισμός τους για τον κίνδυνο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ απορρίπτεται από την συντριπτική πλειοψηφία διεθνών θεσμών και παραγόντων, τώρα κινδυνολογούν για τις καταθέσεις, τους μισθούς και τις συντάξεις σε περίπτωση που κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Και πάλι, η αλήθεια είναι γνωστή: Αυτοί που έβαλαν χέρι στις καταθέσεις, τις συντάξεις και τα επιδόματα των χαμηλών και των μεσαίων στρωμάτων είναι οι κυβερνήσεις του Παπανδρέου, του Παπαδήμου και των Σαμαρά-Βενιζέλου, που υποχρέωσαν την πλειοψηφία του ελληνικού λαού να πληρώνει νοίκι για το ίδιο της το σπίτι και να υπερχρεώνεται προκειμένου να πληρώνει συνεχώς νέους φόρους και χαράτσια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά σ’ αυτή την εκστρατεία φόβου με το κοστολογημένο κυβερνητικό πρόγραμμα, που έχει ως στόχους την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, την τόνωση της πραγματικής οικονομίας, την καταπολέμηση της ανεργίας και την υπεράσπιση της δημοκρατίας, μέσω ριζικών αλλαγών στο πολιτικό σύστημα και τη λειτουργία του κράτους.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται τις καταθέσεις, τις συντάξεις, τα επιδόματα και τις επιδοτήσεις του ελληνικού λαού. Παρέχουμε ηλεκτρικό ρεύμα σε 300.000 άπορες οικογένειες και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για κάθε ανασφάλιστο συμπολίτη μας. Αποκαθιστούμε τη 13η σύνταξη για όσους συνταξιούχους παίρνουν κάτω από 700 ευρώ το μήνα και επαναφέρουμε τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ, προκειμένου η εργασία να εξασφαλίζει την αξιοπρεπή διαβίωση.

Εφαρμόζουμε πρόγραμμα ελάφρυνσης των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, ελεύθερων επαγγελματιών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ώστε να αναπνεύσει η πραγματική οικονομία και να σωθούν τα σπίτια μας από τους πλειστηριασμούς.

Ιδρύουμε δύο τράπεζες ειδικού σκοπού, για τους αγρότες και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες. Είναι ανεπίτρεπτο, εν έτει 2015, οι Έλληνες αγρότες να γίνονται κολίγοι, υποθηκεύοντας τη γη και τα σπίτια τους στην ιδιωτική Αγροτική Τράπεζα του κ. Σάλα, και οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες να βάζουν λουκέτο στα μαγαζιά τους, μένοντας απροστάτευτοι απέναντι στις ορέξεις των ιδιωτών τραπεζιτών.

Βάζουμε τέλος στην ατιμωρησία και οδηγούμε στη δικαιοσύνη όσους πρωταγωνίστησαν στη ληστεία του ελληνικού λαού και καταπάτησαν το Ελληνικό Σύνταγμα, για να εφαρμόσουν τις εντολές της Τρόικας και των τραπεζιτών.

Στις 25 Ιανουαρίου νικάμε το φόβο, σταματάμε την καταστροφή και ανοίγουμε δρόμο στη δικαιοσύνη, τη δημοκρατία, την αξιοπρέπεια. Η ελπίδα έρχεται, η Ελλάδα προχωράει, η Ευρώπη αλλάζει και η Λέσβος θα πρωταγωνιστήσει στη μεγάλη αλλαγή.

 

 

Προηγουμενο αρθρο

ΕΚΛΟΓΕΣ 2015:Οι προτάσεις του ΛΑ.Ο.Σ. για την αντιμετώπιση της Oικονομικής Kρίσης και των Εθνικών Θεμάτων

Επομενο αρθρο

ΕΚΛΟΓΕΣ 2015:ΤΙΜΕΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΑΚΤΟΠΛΟΪΑΣ