Στρατιώτες από το στρατόπεδο “Μαρινέλη”: Δεν θα γίνουμε όργανα καταστολής στα Πανεπιστήμια

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

 

Στρατιώτες από το στρατόπεδο “Μαρινέλη”, στην Καλλονή Λέσβου με ανακοίνωσή τους καταδικάζουν την κίνηση της κυβέρνησης να σε συνεργασία με το ΥΕΘΑ να δημιουργήσει προκήρυξη όπου ζητάει από τους φαντάρους που υπηρετούν ακόμη τη θητεία τους να προσληφθούν ως ειδικοί φρουροί στα πανεπιστήμια

Την ώρα που οι σχολές συνεχίζουν να είναι κλειστές εδώ και πάνω από ένα χρόνο, η κυβέρνηση αντί να πάρει μέτρα για το ασφαλές άνοιγμά τους, βιάζεται να υλοποιήσει το αντιδραστικό νομοσχέδιο που ψήφισε πριν 3,5 μήνες που, εκτός των άλλων, προβλέπει την είσοδο ειδικού σώματος αστυνομίας στα ιδρύματα. Μάλιστα, έχει το θράσος σε συνεργασία με το ΥΕΘΑ να δημιουργήσει προκήρυξη όπου ζητάει από εμάς τους φοιτητές και νέους εργαζόμενους που υπηρετούμε τη θητεία τους να προσληφθούμε ως ειδικοί φρουροί στα πανεπιστήμια!

Καταδικάζουμε την κίνηση αυτή, δηλώνουμε ότι δεν έχουμε καμία δουλειά να στελεχώσουμε ένα μηχανισμό που είναι ενάντια στα δικαιώματα των φοιτητών!

Δεν “τσιμπάμε” στα προσχήματα της κυβέρνησης ότι η αστυνομία στα Πανεπιστήμια θα λύσει ζητήματα ανομίας, κυκλωμάτων και εγκληματικότητας που υπάρχουν δήθεν λόγω του πανεπιστημιακού ασύλου. Εξάλλου, τα ΑΕΙ παραμένουν κλειστά μόνο για τους φοιτητές. Οι συμφωνίες με ινστιτούτα, μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και οργανισμούς εξακολουθούν να προχωράνε με γοργούς ρυθμούς διαμορφώνοντας το Πανεπιστήμιο της αγοράς με τους φοιτητές – πελάτες. Αυτό καλούνται να διαφυλάξουν οι ειδικοί φρουροί απέναντι στο “έγκλημα” της ζωντανής συζήτησης στους φοιτητικούς συλλόγους, της οργάνωσης της συλλογικής διεκδίκησης για ολοκληρωμένη μόρφωση και σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Καλούμε τους συναδέλφους μας να απορρίψουν την προκήρυξη αυτή!

Ούτε ένας φαντάρος να μη δεχτεί να γίνει όργανο βίας και καταστολής μέσα στα πανεπιστήμια!

Η κυβέρνηση να είναι σίγουρη ότι αυτό το άθλιο νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά!

Στρατιώτες από το στρατόπεδο “Μαρινέλη”, στην Καλλονή Λέσβου

 

 

 

Προηγουμενο αρθρο

Οικολογικά έπιπλα από κουκούτσι ελιάς made in Lesvos!

Επομενο αρθρο

Νέα έκθεση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα: Η Μόρια… πρότυπο για τα κλειστά κέντρα που χτίζονται