Στο “Λέσβος”οι πρώτοι 40 πρόσφυγες από τη Μόρια

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Το “φιάσκο” της μεταφοράς των προσφύγων της Μόριας στο αρματαγωγό “Λέσβος”, ΑΦΟΥ η κακοκαιρία τελείωσε, έλαβε χώρα γύρω στις 9.30μ.μ. με μόλις 40 άτομα από τη Μόρια να μπαίνουν  τελικά στο καράβι,  στο σύνολο τους άνδρες από τον καταυλισμό της Μόριας. Γκρίζες φιγούρες, κρατώντας τα υπάρχοντά τους στα χέρια,οι ταλαιπωρημένοι πρόσφυγες μπήκαν στο πλοίο διστακτικά…

Όπως αναφέρει και το Αθηναϊκό Πρακτορείο κάποιοι από αυτούς όταν τους ανακοινώθηκε ότι είναι υποχρεωμένοι να επιστρέφουν στο πλοίο συγκεκριμένη ώρα και να διανυκτερεύουν σε αυτό, εξεδήλωσαν την επιθυμία να επιστρέψουν στον καταυλισμό.

Κι ενώ αναμένεται η μεταφορά άλλων 40 προσφύγων και μεταναστών διάχυτη είναι η εντύπωση της καθυστέρησης της υλοποίησης του προγράμματος της φιλοξενίας στο πλοίο έως και 500 από τους διαμένοντες σε σκηνές στον καταυλισμό της Μόριας.

Κι αυτό σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής οφείλεται κυρίως στη διστακτικότητα των ίδιων των μεταναστών και των προσφύγων να απομακρυνθούν από εκεί όπου διαμένουν παρά τις κακές καιρικές συνθήκες όπου επικρατούν.

Στην όλη κατάσταση συντείνει και η φημολογία ότι επιβιβαζόμενοι στο πλοίο θα επαναπροωθηθούν στην Τουρκία!

Προηγουμενο αρθρο

Music Matters: Ο Σόλωνας και ο Bony στη Μυτιλήνη

Επομενο αρθρο

Στο πλευρό του Αναγνωστηρίου Αγιάσου η ΟΛΣΑ