Στη Λέσβο ο σεφ Λευτέρης Λαζάρου για τη Γιορτή Σαρδέλας Καλλονής

Λίγες ώρες πριν την έναρξη του φεστιβάλ στη Σκάλα Καλλονής, ο βραβευμένος σεφ και γνωστοί δημοσιογράφοι μίλησαν για τη γαστρονομία, τον τουρισμό και την ΠΟΠ σαρδέλα.

Λίγες ώρες πριν την επίσημη έναρξη της Γιορτής της Σαρδέλας Καλλονής 2025, ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος υποδέχτηκε στο γραφείο του τον βραβευμένο σεφ Λευτέρη Λαζάρου και ομάδα δημοσιογράφων από μεγάλα αθηναϊκά ΜΜΕ.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις γαστρονομικές ιδιαιτερότητες της Λέσβου, στη σημασία του φεστιβάλ που πλέον έχει καθιερωθεί πανελλαδικά, αλλά και στα έργα ανάπλασης που αλλάζουν σταδιακά τη Σκάλα Καλλονής.

Ο Λευτέρης Λαζάρου μίλησε με θέρμη για τη Λέσβο, χαρακτηρίζοντάς την «ευλογημένο τόπο με όλα τα καλά» και τόνισε την ιδιαίτερη σχέση των νησιωτών με τη θάλασσα. Ευχαρίστησε τον Δήμο Δυτικής Λέσβου για την πρόσκληση και την άψογη οργάνωση του φεστιβάλ.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Αφροδίτη Βατή, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Ζαχαρώ Ιωακείμ, Πρόεδρος της κοινότητας Κεραμίου Σοφία Ιωάννο και οι δημοσιογράφοι Γιάννα Μπαλαφούτη (Πρώτο Θέμα – Cantina), Λένα Γκόβαρη (Αθηνόραμα), Μαριάννα Μανωλοπούλου (Athens Voice), αλλά και η σεφ Καλλιόπη Μπεζαντέ.

Κεντρικό θέμα αποτέλεσε η σαρδέλα Καλλονής, που σύντομα θα ενταχθεί επισήμως στη λίστα ΠΟΠ, ως το πρώτο αλιευτικό προϊόν της Ελλάδας με αυτή τη διάκριση.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, οι καλεσμένοι θα επισκεφθούν την Άναξο, τον Μανταμάδο και τον ναό του Ταξιάρχη, καθώς και τον Μεσότοπο, όπου ο σεφ Στρατής Ιωσηφέλλης θα παρουσιάσει παραδοσιακές λεσβιακές γεύσεις σε μια ξεχωριστή ανοιχτή μαγειρική εκδήλωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΚΑΙΡΟΣ