Στη δημοσιότητα η έρευνα της OLAF: Καίει Ελλάδα και FRONTEX

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την καταπολέμηση της απάτης (OLAF), καίει την Ελλάδα και την Frontex για τις παράνομες πρακτικές των push backs με μια καινούρια έρευνα η οποία είναι στα χέρια των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Το Spiegel έδωσε στη δημοσιότητα την απόρρητη αυτή έκθεση που καταγράφει τη συγκάλυψη από τη FRONTEX της παραβίασης θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως οι επαναπροωθήσεις αιτούντων άσυλο στο Αιγαίο.
Προσφέρει αδιάσειστα στοιχεία που διαψεύδουν τη συνεχή και μόνιμη άρνηση της ελληνικής κυβέρνησης πως πραγματοποιεί παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καταγράφοντας όχι μόνο την ύπαρξη τέτοιων περιστατικών, αλλά και τις συστηματικές προσπάθειες της διοίκησης της FRONTEX να καλύψει τις ελληνικές αρχές και να μην εξετάσει, ως όφειλε, αυτά τα περιστατικά. (Πηγή https://info-war.gr/sti-dimosiotita-i-ereyna-tis-olaf…/)
Σύμφωνα με την έρευνα της OLAF, η FRONTEX ανακατεύθυνε εναέρια μέσα παρακολούθησης ώστε να μην καταγράψουν περιστατικά επαναπροωθήσεων στο Αιγαίο, και απέκρυπτε από τους Παρατηρητές Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ίδιας της FRONTEX στοιχεία που αποδείκνυαν αυτά τα περιστατικά. Όπως καταγράφεται σε εσωτερική συνάντηση της FRONTEX, στελέχη δηλώνουν πως «(Οι Παρατηρητές) Θεμελιωδών Δικαιωμάτων έχουν δικαίωμα πρόσβασης σε όλες τις πληροφορίες. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τους δίνουμε όλες τις πληροφορίες. Μπορούμε να θεωρήσουμε πως μια παραβίαση θεμελιωδών δικαιωμάτων δεν πρέπει να δοθεί σε όλους εκτός του FSC (Κέντρο Κατάστασης της FRONTEX). Οι Παρατηρητές ζητούν κι εμείς προσπαθούμε να είμαστε φιλικοί. Αυτή είναι η παγίδα».
Επιπλέον, στην έκθεση καταγράφεται πως η FRONTEX αλλοίωνε έγγραφα ώστε να είναι «πολιτικά ηπιότερα» και να κρύβουν παραβιάσεις θεμελιωδών δικαιωμάτων που πραγματοποιούσαν οι ελληνικές αρχές. Η FRONTEX, επίσης, ισχυρίστηκε πως δεν έχει λάβει στοιχεία από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) περί παραβιάσεων θεμελιωδών δικαιωμάτων από τις ελληνικές αρχές. Ο ισχυρισμός αυτός αποδεικνύεται πλήρως ψευδής, καθώς η UNHCR παρέθεσε στην OLAF αποδεικτικά πως είχε αποστείλει προς τη συνοριακή υπηρεσία τα συγκεκριμένα στοιχεία.
Η έκθεση της OLAF καταρρίπτει πλήρως τα ψεύδη της ελληνικής κυβέρνησης και τις διαβεβαιώσεις πρωθυπουργού και υπουργών όπως ο Ν. Μηταράκης πως «η Ελλάδα σέβεται το Διεθνές Δίκαιο».
Μπορείτε να διαβάσετε την έκθεση της OLAF στον παρακάτω σύνδεσμο: https://cdn.prod.www.spiegel.de/…/Directorate_A…
Προηγουμενο αρθρο

Αλληλεγγύη στον αγώνα της Πρωτοβουλίας για την υπεράσπισης της παραλίας Ερεσού

Επομενο αρθρο

1XBET Azerbaycan İdman üzrə onlayn mərclər ᐉ Bukmeker şirkəti 1xBet giriş ᐉ aze 1xbet.co