Δροσερή και υγιεινή πρόταση από τη σεφ Μαρία Καζάνη με τοπικά προϊόντα Λέσβου
Προετοιμασία: 10 λεπτά
Εκτέλεση: 5 λεπτά
Μερίδες: 2–4
Υλικά:
- 400 γρ. αγγούρια «Βιολογικά Προϊόντα Καξηρής» Μεσότοπος, πλυμένα και χοντροκομμένα
- 300 γρ. γιαούρτι «Βασίλας» Μεσοτόπου
- 200 γρ. αβοκάντο, καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους
- 5 γρ. ξύσμα ακέρωτου λεμονιού
- 30 γρ. μέλι «meliena» Μεσοτόπου
- 5–6 παγάκια
- 4–5 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
Εκτέλεση:
Σε μπλέντερ ή πολυκόφτη προσθέτουμε όλα τα υλικά μαζί και τα χτυπάμε μέχρι να προκύψει ένα λείο και ομοιογενές μείγμα.
Σερβίρουμε αμέσως σε ποτήρια και απολαμβάνουμε ιδανικά παγωμένο.
Πρόταση σερβιρίσματος:
Διακοσμήστε με ένα φύλλο δυόσμου ή μια φέτα λεμονιού για επιπλέον φρεσκάδα.