Σηκώθηκε σκόνη στο Πλωμάρι από τον ισχυρό σεισμό

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

 Update: Υπάρχουν αναφορές για εγκλωβισμένους στον οδικό άξονα του Πλωμαρίου  εξαιτίας κατολίσθησης βράχων.

Πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,1 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 15:28 το μεσημέρι της Δευτέρας μεταξύ Λέσβου και του ακρωτηρίου της Χίου. Αυτή τη στιγμή ΗηΠυροσβεστική στην Μυτιλήνη ενημερώνει να μείνουμε εκτός κτηρίων για μισή ώρα. Σκόνη σηκώθηκε στο Πλωμάρι όπου πιθανότατα υπάρχουν ζημιές σε κτήρια. Αυτή τη στιγμή οι κάτοικοι του χωριού είναι συγκεντρωμένοι στον Πλάτανο στην πλατεία του χωριού και έχουν αποφασίσει να μην διανυκτερεύσουν στα σπίτια τους. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές στην πόλη της Μυτιλήνης.

Η αρχική εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου ήταν πως η δόνηση είχε μέγεθος 6 Ρίχτερ, εκτίμηση που άλλαξε στα 6,1 R και τώρα το μέγεθος αναθεωρήθηκε στα 6,1 Ρίχτερ.

Ακολούθησε νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 4,6 Ρίχτερ η οποία σημειώθηκε στις 15:35.

Πληροφορίες από τη Μυτιλήνη αναφέρουν ότι ο σεισμός έγινε πολύ αισθητός και είχε μεγάλη διάρκεια.
Από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών αναφέρεται ότι ο σεισμός είχε επίκεντρο στην θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του Πλωμαρίου με εστιακό βάθος τα 10 χιλιόμετρα.

Σε ευθεία γραμμή το επίκεντρο του σεισμού απέχει 270 χιλιόμετρα από την Αθήνα όπου ο σεισμός έγινε επίσης αισθητός.

Ο σεισμός έγινε πολύ αισθητός και στην Τουρκία. Τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι το μέγεθος του σεισμού είναι 6,3 Ρίχτερ και αναφέρουν ότι η δόνηση έγινε πολύ αισθητή στην περιοχή της Σμύρνης που βρίσκεται απέναντι από το επίκεντρο του σεισμού.

«Ο σεισμός ήταν ιδιαίτερα αισθητός και δυνατός. Δεν έχουμε ακόμα ακριβή εικόνα για ζημιές και τραυματισμούς» δήλωσε  ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός.

«Ο σεισμός έγινε πολύ αισθητός στο νησί της Χίου. Πρώτα ακούσαμε ένα πολύ έντονο βουητό και αμέσως μετά ήρθε το ταρακούνημα που κράτησε αρκετά. Υπάρχει ψυχραιμία στον κόσμο. Πάντως, μέχρι στιγμής δεν έχουμε αναφορές για ζημιές, είναι πολύ νωρίς

Προηγουμενο αρθρο

Ζημιές και στο κέντρο της Μυτιλήνης

Επομενο αρθρο

“Ο κόσμος είναι ένα μεγάλο ψηφιδωτό”-Δράση με ανακυκλώσιμα υλικά στο Μουσείο της Μυτιλήνης