Σε συνάντηση στο…αεροδρόμιο: Αιφνίδιο τετ α τετ χθες των αιρετών στην Αθήνα με Θεοδωρικάκο

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Εν τω μεταξύ, ενώ οι εκπρόσωποι φορέων στο Β. Αιγαίο βρίσκονται … στο πόδι για τις κινητοποιήσεις και ο ένας μετά τον άλλον συσπειρώνονται ώστε να έχει η διοργάνωση μαζικότητα και δυναμισμό, οι τελευταίες εξελίξεις θέλουν με αφορμή τα επεισόδια της Χίου και το γενικότερο κλίμα αναβρασμού στα νησιά, αιφνίδια παρέμβαση του Υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου, σε ρόλο…. «πυροσβέστη»!

Ο Υπουργός κάλεσε εσπευσμένα και με συνοπτικές διαδικασίες, τους δυο Δημάρχους και τον Περιφερειάρχη ώστε να συναντηθούν μαζί του. Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Λέσβου Χαράλαμπος Αθανασίου.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, υπήρξαν από πλευράς ενός εκ των προσκεκλημένων αντιδράσεις, οι οποίες όμως τελικά κάμφθηκαν και στις 4 το απόγευμα με κοινή πτήση πέταξαν και οι τρεις για την Αθήνα, ενώ μετά το ραντεβού το βράδυ επέστρεψαν πίσω στο νησί.

Τι ειπώθηκε

Η συνάντηση έγινε σε «ουδέτερο» έδαφος, σε χώρο του αεροδρομίου από τη στιγμή που κι ο ίδιος ο Υπουργός είχε προγραμματίσει ένα ταξίδι. Μάλιστα, η εικόνα των συνομιλητών αλλά και το περιεχόμενο της συζήτησής τους, δείχνουν το κατεπείγον της κατάστασης και την κρισιμότητά της.

Οι αιρετοί πάντως ξεκαθάρισαν εξαρχής ότι καμιά νέα δομή δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή και σε κανένα μέρος του νησιού και ότι οι πολίτες του νησιού έχουν κουραστεί από τα λόγια κι απαιτούν πράξεις!

Η θέση του κ. Θεοδωρικάκου πάντως είναι ιδιαίτερα δύσκολή, καθώς όλοι αντιλήφθησαν ότι προσπάθησε να μεσολαβήσει και να προλάβει τις εξελίξεις, αφού πρωτίστως με την κίνηση του αυτή προσπάθησε να κατευνάσει τα οξυμένα πνεύματα, για λογαριασμό της κυβέρνησης και κυριότερα των άμεσα εμπλεκόμενων κυρίων Στεφανή και Χρυσοχοϊδη, οι οποίοι παραμένουν υπερασπιστές της «σκληρής γραμμής» για το προσφυγικό.

Εν αναμονη λοιπόν των εξελίξεων και των κινήσεων που θα προκύψουν μετά το κρίσιμο ραντεβο

Προηγουμενο αρθρο

Βραβείo Μπότση για τα Πολιτικά και το Vintage: Νέα μεγάλη διάκριση για τον Λεσβιακό Τύπο

Επομενο αρθρο

Στο πόδι οι φορείς του Αιγαίου για τις κινητοποιήσεις στις 22-23 του μήνα