– Στο επίκεντρο οι διασυνοριακές συνεργασίες και τα νέα δρομολόγια
Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η σημαντική συνάντηση του Επιμελητηρίου Λέσβου με την επίσημη αντιπροσωπεία από το Δικελί και την Πέργαμο, στην αίθουσα του Συνεδριακού Πολιτιστικού Κέντρου «ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΥΛΑΚΕΛΛΗΣ», στον 1ο όροφο του κτιρίου του Επιμελητηρίου.
Η επίσκεψη πραγματοποιείται στο πλαίσιο της πρόσφατης επανέναρξης της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Δικελί – Μυτιλήνη, και αποτελεί συνέχεια της επίσκεψης του Επιμελητηρίου Λέσβου στο Δικελί, με στόχο την ενίσχυση της διασυνοριακής συνεργασίας και την ανάπτυξη κοινών αναπτυξιακών πρωτοβουλιών.
Στο επίκεντρο των συνομιλιών βρίσκονται οι νέες δυνατότητες συνεργασίας στον τουρισμό, την επιχειρηματικότητα και τις θαλάσσιες μεταφορές, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην καθιέρωση σταθερών δρομολογίων που θα ενώνουν τις δύο πλευρές του Αιγαίου, με θετικές προεκτάσεις για τις τοπικές κοινωνίες και τις επιχειρήσεις.
Σε δήλωσή του, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου, Βαγγέλης Μυρσινιάς, ανέφερε:
«Η σημερινή συνάντηση δεν είναι μόνο συμβολική, είναι ουσιαστική. Η Λέσβος, το Δικελί και η Πέργαμος έχουν κοινά συμφέροντα και κοινές προοπτικές. Μέσα από τον διάλογο και τη συνεργασία μπορούμε να χτίσουμε μια σχέση εμπιστοσύνης και αμοιβαίας προόδου. Τα νέα δρομολόγια δεν συνδέουν απλώς λιμάνια, συνδέουν ανθρώπους, αγορές και πολιτισμούς».
Η συνάντηση πραγματοποιείται σε θετικό και παραγωγικό κλίμα, με τους παριστάμενους εκπροσώπους από την Τουρκία να εκφράζουν την επιθυμία για περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων και τη δημιουργία θεσμικών μηχανισμών τακτικής συνεργασίας.
Η συνέχεια αναμένεται να περιλαμβάνει και προτάσεις για κοινά προγράμματα σε τουρισμό, εκπαίδευση και επιχειρηματική δικτύωση, με στόχο την ανάδειξη του Βορειοανατολικού Αιγαίου ως πυλώνα ειρηνικής και παραγωγικής συνύπαρξης.