Σάλο έχει προκαλέσει ο… fake “σάλος” για την σχολική παράσταση-Στα δικαστήρια για διασπορά ψευδών ειδήσεων οι υπεύθυνοι

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Σάλο έχει προκαλέσει ο… ψεύτικος σάλος που δήθεν προκάλεσε η πρωτοβουλία μιας δασκάλας να “αλλάξει φύλο” σε παιδιά Δημοτικού σε σχολείο της Λέσβου. “Tα αγόρια θα φορέσουν φούστες” ανέφερε ο δημοσιογράφος, “τα παιδιά θα αλλάξουν φύλο!”

Κι από κάτω τα σχόλια: “Να την πιάσετε από το μαλλί και να την στείλετε στη μάνα της” έγραφαν οι πιο ψύχραιμοι αναγνώστες ενώ άλλοι προέτρεπαν και σε πιο βίαιες κινήσεις εναντίων της . Όπως αποδείχθηκε η δασκάλα ανεβάζει τον “Πλούτο” του Αριστοφάνη στην σχολική εορτή του Δημοτικού σχολείου της κοινότητας Λουτρών.

“Δυστυχώς στις τηλεφωνικές κλήσεις που κάναμε στη δασκάλα του σχολείου δεν απάντησε στις κλήσεις μας”, γράφουν με σκοπό να δικαιολογήσουν τον κιτρινισμό τους και την ψευδή διασπορά ειδήσεων με την οποία έστρεψαν ένα ολόκληρο χωριό απέναντι σε μία εκπαιδευτικό.

Μάλιστα την επόμενη μέρα ο γνωστός κυνηγός των fake news του διαδικτύου “Ελληνικά Hoaxes” εντόπισε την ψεύτικη είδηση που ωστόσο είχε προλάβει να κυκλοφορήσει (εκτός από τα δύο τοπικά site) και στα εξής site και μπλογκ  tribune.gr ,   lesvosnews.grpentapostagma.grtilestwra.comvoicenews.gr,
logospellas.grdiaforetiko.grtriklopodia.grdirtybook.grreportaznet.grkatohika.gr,
iellada.grreporter24.grfanpage.grsfairika.gralarm.rodos-island.grcrete-news.gr,
eleysis-ellinwn.grstoxos.grfreepen.grparaskhnio.gr24wro.com.grblueskytv.gr

Εκτός από το Lesvos post που έβγαλε πρώτο την “είδηση” και λίγη ώρα μετά ζήτησε δημοσίως συγγνώμη στη δασκάλα και το σχολείο διαψεύδοντας τον… εαυτό του, κανένα από τα παραπάνω site δεν έγραψαν στους αναγνώστες τους “συγγνώμη λυπούμαστε σας κοροϊδέψαμε. Τίποτα από αυτά που διαβάσατε δεν ισχύει”

Έτσι η ψεύτικη είδηση εξακολουθεί να κυκλοφορεί ως “γεγονός” που εξακολουθεί να αναπαράγεται στιγματίζοντας δασκάλα και μαθητές.

 

Τι γράφουν τα ελληνικά Hoaxes:
Η περίεργη είδηση ξεκίνησε από το lesvospost.com και μέσα σε λίγες ώρες διαδόθηκε σε δεκάδες ενημερωτικές ιστοσελίδες και blogs, αλλά και στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, με χιλιάδες επικριτικά και προσβλητικά σχόλια για την «ανώμαλη δασκάλα που θέλει να διαφθείρει τα παιδιά».

Όμως η αλήθεια είναι αρκετά διαφορετική. Αν επισκεφτούμε την αρχική πηγή της «είδησης» θα δούμε ότι έχει γίνει διόρθωση στο δημοσίευμα και ζητούν συγγνώμη για την αναστάτωση που προκάλεσαν. Το θεατρικό έργο που θα ανεβάσουν οι μαθητές και οι μαθήτριες της έκτης τάξης, είναι ο Πλούτος του Αριστοφάνη και για τις ανάγκες της παράστασης η δασκάλα πρότεινε σε 1-2 αγόρια να υποδυθούν γυναικείους ρόλους.Ούτε φούστες, ούτε καλτσόν, ούτε στηθόδεσμους θα φορέσουν τα αγόρια για να παίξουν αρχαία κωμωδία του Αριστοφάνη. Μην ξεχνάμε ότι στο αρχαίο ελληνικό θέατρο όλοι οι ρόλοι ερμηνεύονταν μόνο από άνδρες με χρήση μάσκας”.

 

Όπως ήταν επόμενο το σχολείο θα κινηθεί νομικά εναντίων των δύο site που προέβαλαν την ψεύτικη είδηση: 

 

 

 

 

 

Προηγουμενο αρθρο

Κωπηλασία, ποδηλασία, τένις και ιστιοπλοΐα τονώνουν τον αθλητικό τουρισμό του νησιού

Επομενο αρθρο

Αστυνόμευση με ποδήλατα σε Μυτιλήνη και Χίο