“Πολιτισμός είναι η καλημέρα που θα πεις στον υπάλληλο”

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Η Ντέσσυ Κομνηνού πατά το κουμπί της “επανεκκίνησης” με τον Κώστα Αστυακάκη και εξηγεί τους λόγους αυτής της στροφής.

Το μόνο άλλοθι που έχω για να δικαιολογήσω την απόφασή μου αυτή, είναι ότι για πολλά -πολλά χρόνια είχα εμπλακεί με αυτό που λέμε πολιτισμό. Μόνο που αυτό που λέμε «πολιτισμό», δεν είναι μόνο μια θεατρική παράσταση, μια συναυλία ή μια λογοτεχνική εκδήλωση.

Πολιτισμός είναι η καλημέρα που θα πεις στον υπάλληλο που σε εξυπηρετεί, να σταθείς υπομονετικά στην ουρά, να σταματήσεις το αυτοκίνητο σου στη διάβαση των πεζών για να περάσουν, να μην αφήνεις τα σκουπίδια σου έξω από τον κάδο, επειδή αυτός είναι στην πόρτα του γείτονα και όχι στη δική σου κλπ κλπ. Δε χρειάζεται να πω περισσότερα, καταλαβαίνετε που το πάω…

Πολιτισμός είναι επίσης η καθαρή πόλη, η απλή καθημερινότητα, η αισθητική της πόλης, η φροντίδα των αδέσποτων και η μέριμνα για τον περιορισμό τους, οι λειτουργικοί χώροι αναψυχής, η ανακύκλωση, η εξυπηρέτηση χωρίς ταλαιπωρία κλπ κλπ.

Θέλω να διευκρινίσω ότι πιστεύω πολύ στην Ατομική Ευθύνη. Θεωρώ ότι καθένας από μας είναι υπεύθυνος να κάνει αυτό το ελάχιστο που μπορεί. Να μην πετάει κάτω τα σκουπίδια και μετά να παραπονιέται για βρώμικη πόλη. Να ανακυκλώνει ότι ανακυκλώνεται κλπ. κλπ. Για να μη μακρηγορώ, να νοιάζεται!

Αν ο καθένας από μας κάνει αυτό το ελάχιστο που του αναλογεί, τα πράγματα θα ήταν πολύ εύκολα για όλους μας. Εντάξει, ακούω τώρα τις αντιρρήσεις, τις ενστάσεις, τα ναι αλλά…….

Αλλά ναι! Η συμβολή του καθενός είναι που διαμορφώνει τη μεγάλη εικόνα. Κι απ΄ τη μεγάλη εικόνα, δεν πρέπει να λείπει κανείς.

Μετά λοιπόν από αυτά τα βαρύγδουπα, ας μιλήσουμε για την ταμπακιέρα! Τις εκλογές και την πολύτιμη ψήφο σας. Θα ζητήσω πρώτα να ψηφίσετε! Να μην πείτε ε, μια ψήφος τι διαφορά θα κάνει, να μη βαρεθείτε, να μην απέχετε. Κάθε μία ψήφος έχει μοναδική δύναμη. Και δεν το λέω για να ψηφίσετε εμένα, ψηφίστε όποιον θέλετε!

Πήρα την απόφαση να εκτεθώ, επειδή πιστεύω ότι αυτά που προανέφερα είναι εφικτά, όχι γιατί κάποιο μαγικό ραβδάκι θα κάνει θαύματα, αλλά γιατί τα μικρά πράγματα κάνουν τα μεγάλα.

Νομίζω ότι μπορούμε να κάνουμε την καθημερινότητά μας λίγο καλύτερη. Πάρτε μέρος στις εκλογές .Γίνετε κι εσείς κομμάτι της πόλης σας .

Προηγουμενο αρθρο

Ο Δημήτρης Τζεφαλής στη Λέσβο: Φέρνοντας κοντά τις μεγάλες αποστάσεις

Επομενο αρθρο

Ένα “φιδάκι” παντογνώστης!