“Ο Εικαστικός Ελύτης” στο Χαλήμ Μπέη (5-10 Αυγούστου)

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Η «Λεσβιακή Παροικία», σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του «Δήμου Λέσβου», προγραμμάτισε και παρουσιάζει: την Δευτέρα 5 Αυγούστου 2019, ώρα 20.00, στην Δημοτική Πινακοθήκη («Χαλήμ Μπέη»), την πολλή ενδιαφέρουσα εκδήλωση «Ο Εικαστικός Ελύτης». Θα παρουσιαστεί η εικονογραφία και οι εικονιστικές συνθέσεις (κολάζ) του Οδυσσέα Ελύτη. Η εκδήλωση αυτή είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα του «Λεσβιακού
Καλοκαιριού».

Η ανάλυση του εικαστικού έργου του Ο. Ελύτη γίνεται από τον φιλόλογο καθηγητή υποδιευθυντή του Πειραματικού Λυκείου Μυτιλήνης κ. Γιώργο Διγιδίκη με παράλληλη προβολή εικόνων κολάζ του ποιητή.
Θάλασσες, ουρανοί, κοχύλια, γυμνά κορίτσια, αρχαία αγάλματα, ερείπια, βυζαντινές εικόνες, παρουσιάζονται στα κολάζ του Οδυσέα Ελύτη, με μια ιδιαίτερη δική του τεχνοτροπία.

Τη μουσική νότα στην εκδήλωση θα δώσει η Χορωδία Παμφίλων, η οποία θα αποδώσει μελοποιημένη ποίηση του Ο. Ελύτη, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Χατζηγιαννάκη και σολίστ την Χρύσα Βέκιου και το Νώντα Χαραλαμπίδη. Παράλληλα, σε αίθουσα της Δημοτικής Πινακοθήκης θα παρουσιαστεί από 5 έως 11 Αυγούστου έκθεση ψηφιακών αντιγράφων έργων κολάζ του μεγάλου λέσβιου ποιητή. (Ώρες έκθεσης: 09:00-14:00 και 19:00-22:00. Είσοδος ελεύθερη).

Προηγουμενο αρθρο

«Αγαμέμνων» του Αισχύλου από την «ΘΕΣΙΣ» στο Κάστρο Μυτιλήνης (Κυριακή 21 και Δευτέρα 22 Ιουλίου)

Επομενο αρθρο

Τα “Υδάτινα Χαράγματα” της Φανής Αχειμάστου στο Τσαρσί Χαμάμ (25/7 ως 5/8)