“Έκτωρ ο αγαπημένος των Θεών” στην Αρχαία Ηφαιστία (ΒΙΝΤΕΟ)

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Διεθνές Συνέδριο με θέμα “Ιερά και Λατρείες στο Αιγαίο”,  διοργανώνει η Εφορία Αρχαιοτήτων Λέσβου , από 11-15 Σεπτεμβρίου  στη Λήμνο. Πρόκειται για μια παρουσίαση  ερευνητικών και επιστημονικών εργασιών για τα ιερά και λατρείες  στον Αιγαιακό χώρο από τους Πρώιμους Ιστορικούς χρόνους, έως και την ύστερη Αρχαιότητα, 11ος αι. πΧ έως και 6ος αι. μΧ .

Μετά το πέρας των εργασιών του συνεδρίου κάθε μέρα , διοργανώνονται σημαντικές μουσικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις . Μετά το πέρας της 1ης ημέρας του Συνεδρίου, διοργανώνεται μουσική εκδήλωση στο ξενοδοχείο με θεματική “Λόγια Μουσική της Πόλης”. Συμμετέχουν οι Στέφανος Πουριανος, Δώρα Πετριδη, Ζήσης Γεωργαλιος και Γεώργιος Σπανοδημος.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η δεύτερη ημέρα του συνεδρίου (12/9/2019 και ώρα 21.00) θα λήξει με την μουσική εκδήλωση της όπερας “Σαπφώ”, του Σαρλ Φρανσουά Γκουνώ, με τους λυρικούς, μουσικούς καλλιτέχνες Μαρία Γαλάνη, Ρόζα Καπόν-Πουλημένου, Γιάννης Φίλιας, Μιχάλης Ψύρρας και Δημήτρης Σιγαλός. Στο πιάνο συνοδεύει ο γνωστός μουσικός Δημήτρης Γιάκας, που έχει και την καλλιτεχνική επιμέλεια της μουσικής εκδήλωσης.

Στα πλαίσια του συνεδρίου και η παράσταση Έκτωρ, ο αγαπημένος των θεών”. Ένα έργο της Μαρία Λαμπαδαρίδου Πόθου (Maria Lampadaridou Pothou), σε παραγωγή του Μ.Ε.Α.Σ “ΛΗΜΝΟΣ”. Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου στις 18:00 στο θέατρο της Αρχαία Ηφαιστεια

Προηγουμενο αρθρο

Στρ. Ζαφείρης: “Θα υπερασπιστούμε το δημόσιο συμφέρον. Θα εργαστούμε με διαφάνεια”.

Επομενο αρθρο

Επέστρεψαν μόνοι τους στο ΚΥΤ της Μόριας: “Δεν είναι κάτι καινούργιο, συμβαίνει συχνά” (ΒΙΝΤΕΟ)