Search

“Αχ κορίτσι μου” “για κάποιο λόγο” φέτος δεν θα “πάμε στο νησί η μάνα σου εγώ κι εσύ” .

Από το προφίλ της Όλγας Χιώτη
(Να θες να αγιάσεις και να μη σ’ αφήνουν)
 Τα ποδοσφαιρικά δεν τα καλογνωρίζω,όμως αυτογκολάρα δέχτηκε από παίκτη της βασικής της ομάδας η δημοτική αρχή μέσα στο γήπεδό της κυριολεκτικά. Πριν μοιραστούν κίτρινες και κόκκινες κάρτες οι θεατές στο γήπεδο ξεκίνησαν να αποδοκιμάζουν τον σκόρερ αντιδήμαρχο έργων και τον τερματοφύλακα αντιδήμαρχο πολιτισμού. Ο διαιτητής άφαντος αλλά κάποιοι τον είδαν να βγαίνει φωτογραφίες μπροστά απο ασφαλτοστρώσεις.
Τρεις μεγασυναυλίες ακυρώθηκαν λόγω έργων στο γήπεδο και εν μέσω εντυπωσιακής ασυνεννοησίας. ( βλ ΔΤ αντιδημαρχίας πολιτισμού, είναι ομολογουμένως πολυ διαφωτιστικό ΔΤ)
Το μότο της δημοτικής αρχής θα πρέπει άμεσα να αλλάξει σε ” προχωράμε με γκάφες”
Λύση ελπίζω και εύχομαι να βρουν. Εύχομαι να μην εχει ρήτρες στις συμφωνίες και πληρώσουμε εμείς τα σπασμένα.
Τώρα επειδή χτες ευχήθηκα αυτοί οι άνθρωποι που βρίσκονται στα ηνία του δήμου να αποκτήσουν αντίληψη για το τι συμβαίνει στα όρια του δήμου τους, το βρίσκω ανέφικτο όταν δεν γνωρίζουν τι συμβαίνει ούτε μέσα στα γραφεία τους.
“Αχ κορίτσι μου” “για κάποιο λόγο” φέτος δεν θα “πάμε στο νησί η μάνα σου εγώ κι εσύ”
Αφιερωμένο
Το Δελτίο Τύπου:
Επιστολή του Αντιδημάρχου Πολιτισμού κ. Τσακύρη

 

Εδώ και τρία χρόνια ως Αντιδημαρχία Πολιτισμού  προσπαθούμε  να αποδείξουμε πως αυτός ο τόπος αξίζει κάτι όμορφο.

Τα τελευταία χρόνια παρά τις αντιξοότητες (πανδημία, lockdown, διάσπαση Δήμου , περιορισμένα οικονομικά, αγκυλώσεις της γραφειοκρατίας), πετύχαμε την εξωστρέφεια που τόσο έχουμε όλοι μας ανάγκη.

Με πολύ κόπο και προσπάθεια που την έχουν αγκαλιάσει  οι πολίτες κι ο  καλλιτεχνικός κόσμος, πετύχαμε  το  φετινό Λεσβιακό Καλοκαίρι να αποτελεί το ομορφότερο εδώ και πολλών ετών, έχοντας επιτύχει  επιπλέον τη συμμετοχή μεγάλων καλλιτεχνών και παραγωγών  που διαφημίζουν τον τόπο μας.

Με αυτή τη σκέψη προγραμματίστηκαν  πέραν του Κάστρου  Μυτιλήνης,  στο Δημοτικό Στάδιο, τρεις μεγάλες Συναυλίες και συγκεκριμένα  του Νίκου Οικονομόπουλου στις 27 Ιουλίου , στις 4 Αυγούστου με το Γιάννη Πάριο και στις 17 Αυγούστου με το Γιάννη Πλούταρχο.

Οι ημερομηνίες συμφωνήθηκαν και εγκρίθηκαν από το Δήμαρχο ήδη από το Φεβρουάριο 2022, κι απ’ τη Δημοτική Αρχή στο σύνολό της, έλαβαν τις απαραίτητες εγκρίσεις ήδη από το Πάσχα, διαφημίζονται σε Αθηναϊκά και τοπικά μέσα ενημέρωσης, και η προπώληση και το ενδιαφέρον του κόσμου έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Αιφνιδίως και χωρίς να το γνωρίζουμε και χωρίς καμία ενημέρωση  και συνεννόηση, παραμονές των μεγάλων συναυλιών,  λάβαμε μόλις στις 4 Ιουλίου έγγραφο από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου υπογεγραμμένο από τον Αντιδήμαρχο  κ. Τζιμή και συνοδευόμενο με ίδια ημερομηνία έγγραφο του εργολάβου πως από τις 4 Ιουλίου 2022 έως και τις 15 Αυγούστου  2022,  ( δηλαδή κατά το διάστημα που είναι προγραμματισμένες  οι συναυλίες) ο χώρος του γηπέδου θεωρείται εργοτάξιο και πως θα πρέπει να μεταφερθούν οι όποιες εκδηλώσεις και συναυλίες  έχουν προγραμματιστεί σε άλλο χώρο.!! Πως από  δω και στο εξής όποιος  εκτελέσει κάποια δραστηριότητα μέσα στο χώρο του εργοταξίου θα είναι υπεύθυνος για όποια ζημία επισυμβεί.

Αν και προσπάθησα να βρώ λύση για ακόμη μία φορά σε ένα πρόβλημα που δε δημιούργησα εγώ, εν τούτοις ουδεμία λύση βρέθηκε. Μόλις στις 12 Ιουλίου 2022 ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου εξέδωσε απόφαση παραχώρησης του γηπέδου προς τους οργανωτές, επισημαίνοντας παράλληλα  πως σύμφωνα με το έγγραφο του Αντιδημάρχου της  Τεχνικής Υπηρεσίας  το γήπεδο θεωρείται εργοτάξιο αυτές τις ημερομηνίες και πως «οποιαδήποτε βλάβη- καταστροφή  ήθελε επισυμβεί επί του εκτελουμένου έργου θα καταλογιστεί στους υπεύθυνους και θα απαιτηθεί απ΄ αυτούς». Δηλαδή η ευθύνη τελικά μετακυλίστηκε στους προσκεκλημένους!

Την επόμενη ημέρα ξανααπέστειλαν (!!)  στους ίδιους άλλη απόφαση με τον ίδιο αριθμό πρωτοκόλλου όπου αποκρύβεται πως ο χώρος είναι εργοτάξιο και παραχωρούν το γήπεδο χωρίς ελαττώματα!

Μπροστά σε αυτό το αδιέξοδο και τις παλινωδίες οι οργανωτές με επιστολή που απέστειλαν στο Δήμαρχο, στο Νομικό πρόσωπο και κοινοποιήθηκε σε μας, δε δέχονται όπως ήταν φυσικό  να πραγματοποιήσουν τις συναυλίες μέσα στο γήπεδό Μυτιλήνης το οποίο βρίσκεται υπό καθεστώς εργοταξίου. Και καθώς δεν υπάρχει άλλος χώρος που να μπορεί να  υποστηρίξει  τόσο μεγάλες παραγωγές, οι συναυλίες του γηπέδου  ακυρώνονται με ΔΤ που εξέδωσαν..

Είμαι λυπημένος για αυτή την εξέλιξη η οποία ακύρωσε κόπους μηνών, αλλά κυρίως με τις ενέργειες αυτές  ακυρώνεται η ικανοποίηση της  ανάγκης του κόσμου για  ψυχαγωγία και καλή διάθεση μετά από τόσο καιρό, αλλά και μια ευκαιρία προβολής  του τόπου μας το φετινό καλοκαίρι για την οποία τόσο  μοχθήσαμε και μοχθούμε .

Το Λεσβιακό Καλοκαίρι όμως  συνεχίζεται στο Κάστρο και στις Δημοτικές Ενότητες  με πλήθος μεγάλων συναυλιών και θεατρικών παραστάσεων .

Οι  υπάλληλοι του Δημοτικού Θεάτρου θα εξυπηρετήσουν το κοινό στην επιστροφή του αντιτίμου του εισιτηρίου τους.

Λυπούμαστε πολύ για αυτή την εξέλιξη για την οποία ο μόνος που δεν ευθύνεται είναι φυσικά η Διεύθυνση Πολιτισμού.