Πυροσβέστες Μυτιλήνης; “Σύμμαχος” στην προστασία της ζωής ο Σ. Αρναούτογλου

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:
 Για την προσφορά του στη συνεχή ενημέρωση των τοπικών αρχών για τυχόν ακραία καιρικά φαινόμενα , τον  άνθρωπο που επιμελείται τον καιρό στην ΕΡΤ, Σάκη Αρναούτογλου, τίμησε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Μυτιλήνης στις εγκαταστάσεις της στον Καρά Τεπέ. Ανήμερα των Αγίων Τριών Παίδων εν Καμίνω, προστατών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας , η ένωση πυροσβεστικών υπαλλήλων Βορείου Αιγαίου, τον ευχαρίστησε, για την πολύτιμη βοήθειά του , στην προσπάθεια να ελαχιστοποιηθούν, όσο δυνατό οι  απώλειες στην εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων.

Η επαφή του με τις τοπικές αρχές , είναι συνεχής ωστόσο ιδιαίτερα πριν από ένα χρόνο ακριβώς, ο Σάκης Αρναούτογλου ενημέρωσε για ακραία τοπικά καιρικά φαινόμενα στο λεκανοπέδιο της Καλλονής, με αποτέλεσμα η Πυροσβεστική Υπηρεσία να στείλει εγκαίρως μεγάλη δύναμη στην περιοχή. Ζημιές την ημέρα αυτή έγιναν μεγάλες στη δυτική Λέσβο, το γεγονός όμως ότι οι δυνάμεις της πυροσβεστικής, έφτασαν πριν ξεκινήσει το φαινόμενο,  συνέβαλλε ουσιαστικά στην πρόληψη μεγαλυτέρων καταστροφών ή και απώλειας ανθρώπινων ζωών όπως είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστικών υπαλλήλων Βορείου Αιγαίου Γιώργος Ντίνος..

Ιδιαίτερα τα δύο τελευταία χρόνια , η Λέσβος δοκιμάστηκε αρκετές φορές από ακραίο καιρικά φαινόμενα και φυσικές καταστροφές. Οι φορείς του νησιού , βρήκαν στο πρόσωπό του Σάκη Αρναούτογλου, έναν σύμμαχο στον αγώνα προστασίας της ζωής και της περιουσίας των πολιτών αλλά και έναν καλό φίλο. Ιδιαίτερα συγκινημένος ο ίδιος παρέλαβε την τιμητική πλακέτα που του απενεμήθη.

Νωρίτερα έγινε η καθιερωμένη λειτουργία στο εκκλησάκι της πυροσβεστικής αφιερωμένο στους τρεις Παίδες Εν Καμίνω και η περιφορά της εικόνας στους χώρους της υπηρεσίας παρουσία των τοπικών αρχών.

Φωτογραφίες Στρατής Μακροδούλης

Πηγή πληροφοριών: ΕΡΤ- Μυρσίνη Τζινέλλη

Προηγουμενο αρθρο

Ρόδι, το φρούτο της νεότητας!

Επομενο αρθρο

Σφαγεία με…δόσεις