Πρωτοβουλία για το σύγχρονο κομμουνιστικό πρόγραμμα και κόμμα -Ανοιχτή σύσκεψη – συζήτηση στην Μυτιλήνη

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Την Κυριακή 20 Μαρτίου 2022, στις 6.00 το απόγευμα η ‘’Πρωτοβουλία για το σύγχρονο κομμουνιστικό πρόγραμμα και κόμμα’’ διοργανώνει ανοιχτή σύσκεψη – συζήτηση στη Μυτιλήνη. Ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο Κώστας Τριχιάς μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της “Πρωτοβουλίας”. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον χώρο Openspace (απέναντι από τον ΟΤΕ) στην οδό Βουρνάζων 25.

 

Η ‘’Πρωτοβουλία για το σύγχρονο κομμουνιστικό πρόγραμμα και κόμμα’’ επιδιώκει να υπερβεί την αδυναμία των πολιτικών δυνάμεων της Αριστεράς και των οργανώσεων και κομμάτων κομμουνιστικής αναφοράς, στη διατύπωση μιας συνολικής επαναστατικής στρατηγικής, που να θέτει ως άμεσο στόχο να ανατραπεί το καπιταλιστικό πλαίσιο εκμετάλλευσης και καταπίεσης, να διεκδικηθεί μια νέα διεθνιστική κομμουνιστική προοπτική όπου η οικονομία, οι κοινωνικές σχέσεις, η κοινωνική ζωή και ο πολιτισμός ευρύτερα, οι διεθνείς σχέσεις, οι σχέσεις του ανθρώπου με τη φύση ακόμη, θα ορίζονται με όρους δημόσιου κοινωνικού οφέλους και όχι ατομικής ιδιοποίησης και κέρδους, εκμετάλλευσης και καταπίεσης.

Το νέο κομμουνιστικό πρόγραμμα και κόμμα στόχο έχει να απαντήσει στο «τι» πρέπει να γίνει, «πως» πρέπει να γίνει, από «ποιους/ες»
Η προσπάθεια αυτή δεν καταργεί τις σημερινές κατακτήσεις σε κινηματικό ή άμεσο πολιτικό επίπεδο απαντήσεων, αντίθετα τις εμπεριέχει, τις μετασχηματίζει θετικά πολιτικά, τις υπερβαίνει σε συνολική και επαναστατική κατεύθυνση, συγκροτεί τελικά ένα αντίπαλο δέος στην αστική πολιτική.

 

Αυτή την περίοδο πραγματοποιούνται εκδηλώσεις της “Πρωτοβουλίας” σε όλη την χώρα, το επόμενο διάστημα έχει προγραμματισθεί να πραγματοποιηθούν τρεις θεματικές που θα αναλύσουν πτυχές του σύγχρονου κομμουνιστικού προγράμματος. Μέσα από όλη αυτή την διαδικασία θα διαμορφωθεί το τελικό κείμενο των θέσεων του ιδρυτικού συνεδρίου της νέας κομμουνιστικής οργάνωσης.

 

 

Προηγουμενο αρθρο

Ο Φοίβος Δεληβοριάς στη Λέσβο: Είμαστε εκεί που μας λέει το μυαλό και η καρδιά μας

Επομενο αρθρο

Καλλονή: Επέστρεψαν στην θάλασσα 121 κιλά όστρακα