Search

Πως η Άρυα σκότωσε τον Night King; Αν έχετε απορίες πάρτε το Game of Phones!

Έναν χιουμοριστικό τρόπο βρήκαν οι ηθοποιοί του Game of Thrones για να “απαντήσουν” σε όλη την παραφιλολογία γύρω από τον νέο και τελευταίο κύκλο της δημοφιλούς σειράς που προβάλλεται αυτό το διάστημα. Στο show του Τζίμι Κίμπελ εμφανίζονται να δουλεύουν στο τηλεφωνικό κέντρο “Game of phones’ όπου οι τηλεθεατές τους καλούν την hotline για να πάρουν υποτίθεται απαντήσεις σχετικά με την πλοκή και όχι μόνο!

 

Ωστόσο για όσους αναρωτιούνται ακόμη τι έγινε στο 3ο επεισόδιο ο Χρήστος Δεμέτης από το News247 έχει όλες τις απαντήσεις

“Στον κόσμο του Game of Thrones τίποτα δεν είναι τυχαίο. Όλα γίνονται για ένα σκοπό και συνδέονται με έναν τρόπο μαγικό. Η ακτινογραφία της τακτικής της Άρυα στη Μάχη του Winterfell και η ιστορία του στιλέτου. SPOILER για το τρίτο επεισόδιο της όγδοης σεζόν

Το Game of Thrones ξεκίνησε την όγδοη και τελευταία σεζόν κλιμακώνοντας την ένταση στα δύο πρώτα επεισόδια για να φτάσουμε στη μάχη του Winterfell και στο τρίτο επεισόδιο, με τίτλο “The Long Night”.

Το “The Long Night” ήταν το μεγαλύτερο σε διάρκεια επεισόδιο που έχουμε δει μέχρι σήμερα και η μεγαλύτερη μάχη στα τηλεοπτικά χρονικά. Η μάχη για τον Σιδερένιο Θρόνο πέρασε σε δεύτερη μοίρα αφού όλα έμοιαζαν μάταια μπροστά στον θάνατο τον ίδιο.

Στην αναμέτρηση με τις ορδές του Night King ξέραμε πως θα αποχαιρετίσουμε κάποιους κεντρικούς ήρωες. Οι Ντοθράκι και οι Άσπιλοι έγιναν θυσία για την υπεράσπιση της ανθρωπότητας, αλλά οι χαρακτήρες που στιγμάτισαν το κοινό με το “αντίο” τους ήταν κυρίως ο Εντ Τόλετ, η μικρή Λυάννα Μόρμοντ που πήρε μαζί της έναν “ζόμπι”-γίγαντα, ο Μπέρικ Ντοντάριον που πέθανε για να σώσει την Άρια, ο Θήον Γκρέιτζοϋ που στάθηκε στο πλευρό του Μπραν μέχρι την τελευταία στιγμή και ο Τζόρα Μόρμοντ, ο οποίος έβαλε το κορμί του σαν ασπίδα για τη Ντενέρις.

Σημαντικός φυσικά ήταν και ο θάνατος της Melissandre στην τελευταία σκηνή. Έναν θάνατο που τον είχε προαναγγείλει η ίδια. Άλλωστε έφτασε μέχρι εδώ για να ηττηθούν οι απέθαντοι και ο βασιλιάς τους. Και οι απέθαντοι νικήθηκαν, χάρη στην Άρυα.

Εκεί που όλοι περιμένουν το τέλος τους, την ώρα που ο Τζον βρίσκεται μπροστά στις μπλε φλόγες του Viserion, τη στιγμή που ο Night King βρίσκεται πλέον πάνω από τον Μπραν και ετοιμάζεται να βγάλει το ξίφος του για να τον “διαγράψει” μαζί με τις μνήμες του κόσμου, ένας “αέρας” περνά πίσω από τους Wights, μια “σκιά”, και την κατάλληλη στιγμή η Άρυα Σταρκ ορμά στον μεγάλο εχθρό και του καταφέρει το καίριο χτύπημα με το στιλέτο της από βαλυριανό ατσάλι.

Πώς κατάφερε η Άρια αφενός να φτάσει χωρίς να την καταλάβουν στο μαγικό δέντρο περνώντας μέσα από τις στρατιές των απέθαντων;

Και κυρίως, πώς κατάφερε να κάνει το κόλπο με το στιλέτο και να καρφώσει τον Night King; Ήταν μια τυχαία κίνηση;

Σε καμία περίπτωση δεν ήταν τυχαίο τίποτα από τα δύο.

ρχικά, το κόλπο με το στιλέτο της το είχε μάθει ο Syrio Forel. Εκείνος της είχε πει και τη ρήση: “Υπάρχει μόνο ένα πράγμα που λέμε στον θάνατο… Όχι σήμερα!”. Την ίδια ατάκα που της είπε και η Melissandre μέσα στα δωμάτια του Winterfell την ώρα που οι Άλλοι προσπαθούσαν να καταστρέψουν τα πάντα.
Από τον  Syrio, το “πρώτο σπαθί” του Braavos, της έμαθε να κινείται γρήγορα “σαν σκιά”.
Game Of Thrones: Γιατί η κίνηση της Arya με το στιλέτο δεν ήταν τυχαία

“Είπες δεξιά”, λέει η Άρυα σε ένα από τα πρώτα μαθήματα που παίρνει από τον εκπαιδευτή της, όταν εκείνος την αφοπλίζει με το ραβδί του. “Αλλά πήγες αριστερά!”. “Και τώρα είσαι ένα νεκρό κορίτσι”, απαντά εκείνος. “Αγόρι, κορίτσι, δεν έχει σημασία τι είσαι. Είσαι ένα σπαθί”, της έλεγε.

Η εκπαίδευση γινόταν μπροστά στα περήφανα μάτια του πατέρα της. Του Νεντ Σταρκ. Ίσως να ήξερε τι θα συμβεί στο μέλλον, ή να το φανταζόταν.

Valar Morghulis

Στη συνέχεια, η δίψα της εκδίκησης γεννήθηκε στην Άρυα μέσα από τα ταξίδια της με τον Σάντορ Κλέγκεϊν, ενώ έμαθε τις τακτικές των Faceless Men και του Jaqen H’ghar. Μέσα στον Ναό των Faceless Men και του Θεού με τα Πολλά Πρόσωπα, η μικρή Σταρκ έμαθε να ελίσσεται, να εξαφανίζεται, να κρύβεται, να εκτελεί και να κινείται σαν σκιά. Όλα τα κομμάτια του παζλ, ενώθηκαν στο τρίτο επεισόδιο της τελευταίας σεζόν.

Embedded video

Embedded video

Το στιλέτο

Ο Night King σκοτώθηκε τελικά δίπλα weirwood, όμοιο με εκείνο πάνω στο οποίο δημιουργήθηκε από τα Παιδιά του Δάσους, τα οποία τον είχαν καρφώσει με ένα στιλέτο όμοιο με εκείνο που κρατούσε η Άρυα. H Άρυα είχε λάβει το στιλέτο με βαλυριανό ατσάλι από τον ίδιο τον αδερφό της, τον Μπραν.

Πρόκειται για το ίδιο στιλέτο (catspaw) με το οποίο πήγαν να δολοφονήσουν τον Μπραν στην πρώτη σεζόν. Η μητέρα του τότε είχε δώσει το catspaw στους Μάεστερ Λούιν, Σερ Ρίντρικ, Ρόμπ και Θίον και μετά το πήρε ως αποδεικτικό στοιχείο και έτρεξε στο Κίνγκς Λάντινγκ για να μιλήσει στον Νεντ.

Ο Μικροδάχτυλος το αναγνώρισε, είπε ότι του άνηκε αλλά το έχασε σε ένα στοίχημα από τον Τύριον. Φυσικά αυτό ήταν ψέμα. Η σειρά δεν ξεκαθάρισε απόλυτα ποιος έστειλε το δολοφόνο και το στιλέτο έμεινε στην κατοχή του Νεντ.

Ο Τύριον και ο Τζέιμη πίστευαν πως ο Τζόφρυ έστειλε τον δολοφόνο στον Μπραν. Συμφώνησαν πως η πράξη έγινε κατά πάσα πιθανότητα για να ευχαριστήσει ο Τζόφρυ τον πατέρα του.

Μετά την προδοσία του Νεντ, ο Μικροδάχτυλος παίρνει το στιλέτο και τελευταία φορά φάνηκε στο τρίτο βιβλίο. Στην σειρά το είδαμε στο επεισόδιο 4 στην 1η σεζόν, στο γραφείο του Νεντ όταν τον επισκέφτηκε η Σέρσεϊ. Από κει και πέρα το χάνουμε. Το στιλέτο αυτό υπάρχει επίσης στα παλιά κείμενα του βιβλίου από τον απαγορευμένο τομέα της βιβλιοθήκης το οποίο διαβάζει ο Σαμ.

Game Of Thrones: Γιατί η κίνηση της Arya με το στιλέτο δεν ήταν τυχαία

Η Άρυα το πήρε από τον Μικροδάχτυλο μετά την εκτέλεσή του.

“Δουλεμένο” στην προπόνηση πάντως, και ως προς τα γυρίσματα:

Embedded video

𝙲𝚎𝚍 𝙺𝚛𝚒𝚜𝚝𝚎𝚕𝚕 𝙰𝚗𝚗@ckasiega

Ποιοι εκπαίδευσαν την Arya μέχρι να φτάσουμε εδώ:

Επόμενο level; Ίσως το παρακάτω, αν βασιστούμε στα όσα είπε η Μελισάντρα στο έκτο επεισόδιο της τρίτης σεζόν. “I see a darkness in you. And in that darkness, eyes staring back at me. Brown eyes, blue eyes, green eyes. Eyes you’ll shut forever. We will meet again“.

Και συναντήθηκαν ξανά στη μάχη του Winterfell με την Κόκκινη Ιέρεια να της υπενθυμίζει την αποστολή της.

Σημειώνεται πως η Σέρσεϊ είναι πρώτη πρώτη στη λίστα θανάτου της μικρής Σταρκ.