Search

Πορεία 22 Φλεβάρη: Κοινοί αγώνες ντόπιων και μεταναστών

Για έναν κόσμο που θα χωράει πολλούς κόσμους

Τις τελευταίες μέρες το νησί της Λέσβου έχει κεντρική θέση στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Ο λόγος δεν είναι ​μόνο οι άθλιες συνθήκες στο hot-spot της Μόριας και ο εγκλωβισμός εντός του νησιού για χιλιάδες μετανάστ(ρι)ες, ​αλλά και οι ποικίλες αντιδράσεις και κινητοποιήσεις ομάδων κατοίκων ενάντια σε αυτή την κατάσταση.
Ας δούμε όμως με ψυχραιμία τι έχει συμβεί.

Τους τελευταίους μήνες ο τόπος μετατρέπεται καθημερινά όλο και περισσότερο σε φυλακή,οι συνθήκες διαβίωσης για περισσότερες από 20000 μετανάστριες και πρόσφυγες διαρκώς χειροτερεύουν και υπηρεσίες εκπαίδευσης και υγειονομικής φροντίδας είναι υποστελεχωμένες και δεν αρκούν για όλες.

Οι αντιδράσεις των κατοίκων ποικίλουν. Εκτός επό εκείνες που διαμαρτύρονται για τις συνθήκες ζωής των προσφυγισσών/μεταναστών, είναι και οι ‘πατριώτες’ που επιλέγουν να επιθετούν σε μετανάστριες, να στοχοποιήσουν εργαζόμενους, να απαγορεύσουν την είσοδο σε δημόσιο χώρο και γενικά να διασπείρουν το φόβο και το μίσος. Είναι οι κάτοικοι που φοβούνται, εκβιάζονται και αποδέχονται ψεύτικες ειδήσεις.

Υπάρχουμε όμως και όλοι εμείς που λέμε πως η μόνη δύναμη και λύση είναι οι κοινοί αγώνες ντόπιων και μεταναστριών για ζωή και αξιοπρέπεια. Γιατί γνωρίζουμε ότι σε έναν κόσμο για λίγους δε χωράει καμία.

ΟΥΤΕ ΑΝΟΙΧΤΑ, ΟΥΤΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
ΚΑΜΙΑ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΑΜΕΣΗ ΑΡΣΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ
ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ – ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Καλούμε στην πορεία το Σάββατο 22/2 στις 12μμ στα Κεντρικά Λύκεια
Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων σε ΜΚΟ

 

—–

Κάλεσμα από ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λέσβου

Όλοι το Σάββατο το μεσημέρι 22/2 στα Κεντρικά Λύκεια

Να σταματήσουμε τις αντιπροσφυγικές πολιτικές και την φασιστική απειλή

 

Η τοπική επιτροπή Λέσβου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί το δημοκρατικό λαό του νησιού να συμμετάσχει μαζικά στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Φλεβάρη στις 12.00 το μεσημέρι στην Πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη. Όλοι μαζί να δώσουμε ηχηρή απάντηση στις αντιπροσφυγικές πολιτικές της Ε.Ε. – Ελληνικών κυβερνήσεων και στην φασιστική απειλή.

Οι κάτοικοι της Λέσβου δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα με τα θύματα των πολέμων, της περιβαλλοντικής καταστροφής και της φτώχειας. Μαζί θα αγωνιστούμε για ένα κοινό καλύτερο μέλλον, για να μην κατασκευαστεί νέα μεγάλη φυλακή που ετοιμάζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη και για να κλείσει το κολαστήριο της Μόριας που δημιούργησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κλπ).

Οι αντιπροσφυγικές πολιτικές είναι η κύρια αιτία ενίσχυσης και ανάπτυξης της φασιστικής απειλής στην Λέσβο και τα άλλα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Η Περιφερειακή Αρχή του Βορείου Αιγαίου και οι δημοτικοί άρχοντες με την ρητορική του μίσους που αναπτύσσουν ανοίγουν το δρόμο στα τάγματα εφόδου στην Μόρια κι άλλου.

Η Τ.Ε.  Λέσβου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αγωνίζεται για:

  • Τερματισμό της εμπλοκής της Ελλάδας στις πολεμικές επεμβάσεις και στην παροχή διευκολύνσεων στις στρατιωτικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.  Κλείσιμο όλων των βάσεων.
  • Κατάργηση της ρατσιστικής συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας.
  • Άμεση νομιμοποίηση όλων των προσφύγων και μεταναστών. Ίσα εργασιακά, πολιτικά, κοινωνικά δικαιώματα για όλους και όλες ανεξαρτήτως εθνικότητας. Παροχή ασύλου και ταξιδιωτικών εγγράφων σε όσους το επιθυμούν.
  • Ελεύθερη μετακίνηση προσφύγων και μεταναστών σε όλες τις χώρες της Ευρώπης και μέσα στη χώρα. Όχι στον γεωγραφικό περιορισμό στα νησιά.
  • Να κλείσουν η Μόρια, η ΒΙΑΛ το Βαθύ και όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης τώρα.
  • Να αποζημιωθούν οι κάτοικοι των περιοχών που γειτνιάζουν με τα ΚΥΤ για το σύνολο των ζημιών που έχουν υποστεί ως σήμερα.
  • Να μην δημιουργηθεί κανένα νέο στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών είτε ανοιχτού, είτε κλειστού τύπου.
  • Διαμονή των προσφύγων μέσα στις πόλεις σε ανθρώπινες συνθήκες ζωής, με ίσα δικαιώματα σε εργασία, μόρφωση, υγεία κλπ.
  • Να ακυρωθεί στην πράξη η κυβερνητική απόφαση για την δημιουργία των κλειστών κέντρων, η πράξη νομοθετικού περιεχομένου και να ανακληθούν οι επιτάξεις εκτάσεων γης που προορίζονται για την δημιουργία των νέων κολαστηρίων για τους πρόσφυγες και μετανάστες.