Μην  πυροβολείτε τον πολιτισμό …

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Από το Μάιο έχουν έρθει τα έργα του Θεόφιλου  που βρίσκονταν προς συντήρηση στο Βυζαντινό Μουσείο και ακόμα να εκτεθούν στο Μουσείο της Βαρειάς .

Αλήθεια πού φυλάσσονται τα έργα και κάτω υπό ποίες συνθήκες; Οι προθήκες που έπρεπε να έχουν μπει στο καθένα από αυτά σύμφωνα με τη μελέτη ήταν μια εργασία που θα γίνονταν από ειδικούς του τμήματος συντήρησης του Βυζαντινού Μουσείου, αλλά ο αρμόδιος αντιδήμαρχος λόγω  προεκλογικής περιόδου τότε και για να δείξει ότι «κουνάει τα χέρια του», τα έφερε πίσω εσπευσμένα χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η εργασία  των προθηκών. Τώρα τι θα γίνει; Και βέβαια κανείς δεν απαντάει με σαφήνεια για το τι ακριβώς γίνεται.

Μάθαμε μάλιστα ότι το αρχικό ποσό της μεταφοράς τους που ήταν 25.000 ευρώ ακόμη δεν έχει δοθεί. Τώρα αν ξαναφύγουν από το νησί θα χρειαστούν άλλα 25.000 ευρώ τα όποια δεν υπάρχουν ή υπάρχουν για να κάνει ο Αντιδήμαρχος τα παιχνιδάκια του …; Μετά από όλα αυτά που θα βρεθούν άλλα 25.000 ευρώ για να γυρίσουν όλα μαζί πίσω;  Και ποιός είναι αυτός που παίζει με τα χρήματα που ανήκουν σε όλο το λεσβιακό λαό; Χωρίς πρόγραμμα και οικονομοτεχνική μελέτη; Αναπάντητα ερωτήματα στο βωμό της ματαιοδοξίας κάποιων που διαχειρίζονται τον πολιτισμό του τόπου. Κύριε Δήμαρχε είστε ενήμερος για όλα αυτά;

 

Προηγουμενο αρθρο

Στηρίξτε την ελληνική αγορά

Επομενο αρθρο

CASTANELLI η νέα πρόταση της ποτοποιίας ΓΙΑΝΝΑΤΣΗ