Πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας για μητέρα 3 παιδιών στη Μυτιλήνη

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί από την Εθνική Τράπεζας Μυτιλήνης ο πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας της συντοπίτισσας μας Χ.Μ η οποία είχε λάβει στεγαστικό δάνειο 140.000 ευρώ.

Η δανειολήπτρια λόγω της οικονομικής κρίσης και καθώς έμεινε άνεργη έχοντας τρία παιδιά αδυνατούσε να εξοφλήσει τις δόσεις του δανείου της και με τους τόκους και τα πανωτόκια το ποσό εκτοξεύτηκε σε πάνω 400.000 ευρώ.

Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου έχει κάνει ήδη παρέμβαση στην Εθνική Τράπεζα προκειμένου να ανασταλεί ο πλειστηριασμός της πρώτης κατοικίας επισημαίνοντας παράλληλα «μόνος δρόμος των εργαζομένων, των αγροτών, των εμπόρων, των επαγγελματοβιοτεχνών και των λαϊκών οικογενειών είναι ο αγώνας ενάντια στην αρπαγή των σπιτιών μας από τα μεγαλοαρπακτικά των τραπεζών!

Να μην επιτρέψουμε να γίνει καμία κατάσχεση!

Η εμπειρία έχει δείξει ότι μπορούμε να τους σταματήσουμε, μπορούμε να βάλουμε φρένο στις ορέξεις τους, στους πλειστηριασμούς.
Αν δεν τους σταματήσουμε, αυτοί δεν πρόκειται να σταματήσουν!
Θα συνεχίζουν να βάζουν στο στόχαστρο τις λαϊκές κατοικίες, να κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να τις βάλουν στο χέρι τους!

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τα σωματεία, τους φορείς της Λέσβου να υψώσουν φωνή αντίστασης για την προστασία της πρώτης κατοικίας της Χ.Μ., να συμπαρασταθούν με αποφάσεις και με τη συμμετοχή τους, ενάντια σε κάθε πλειστηριασμό, σε κάθε κατάσχεση, που έχει στο στόχαστρο την εργατική – λαϊκή κατοικία.

Οι φορείς :

Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο

Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Λέσβου

Παλλεσβιακή Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ & συναφών φορέων

Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου

Προηγουμενο αρθρο

“Πικάπ; Τι είναι αυτό;” Συνομιλώντας με έναν μαθητή μου-Γράφει ο Αθανάσιος Ι. Καλαμάτας

Επομενο αρθρο

Νικόλας Βαμβουκλής -Αλέξανδρος Πλάτων: Δύο Λέσβιοι πολίτες του κόσμου