I hoy  ή αλλιώς… “πάμε όλοι μαζί σε μια παραλία…στην πλαζ του ΕΟΤ”

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Αποφασίσαμε την προ προηγούμενη Παρασκευή με τον γιό μου (3,5 χρονών) να πάμε στη θάλασσα και επειδή θέλαμε να πάμε κάπου κοντά διαλέξαμε την πλαζ του ΕΟΤ. 

Πληρώσαμε το εισιτήριο των 2 €  και κατευθυνθήκαμε δεξιά της παραλίας όπου έχει και παιδική χαρά.  Αφού κάναμε το μπάνιο μας μετά από μία μάχη στο ναρκοπέδιο με τους αχινούς, ο γιος μου αποφάσισε να παίξει στην παραλία με τα κουβαδάκια του.  Οπότε τον προέτρεψα να μαζέψει κανένα κοχύλι και η απάντησή του ήταν «Μπαμπά δεν έχει κοχύλια, έχει μόνο κακά από σκύλους και τσιγάρα».

Έτσι αποφάσισα να τον πάρω και να μεταφερθούμε στο χώρο της παιδικής χαράς.

Tραπέζια παρατημένα, καρέκλες πλαστικές στοιβαγμένες και δεμένες στο δέντρο.  Ένα παγκάκι σπασμένο και ένα δίχτυ-πανί από πάνω τους.  Δεν νομίζω ότι αποτελούν κάποιο

παιδικό παιχνίδι ή τουλάχιστον δεν το γνωρίζω εγώ.

Βέβαια θα μου πείτε το ένα τραπέζι υπάρχει για να σκεπάζει το βράχο για να μην πέσουν τα παιδιά επάνω.  Το σκέφτηκα και εγώ και μπορώ να συμφωνήσω.  Ας δώσουμε και ένα άλλοθι στους υπευθύνους, το Δήμο ή τον επιχειρηματία που το χει αναλάβει.

Μετά βέβαια προχωρήσαμε και παρακάτω για να δούμε την ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ σε όλο της το μεγαλείο.

Ουπς! και άλλος βράχος και αυτή τη φορά μάλλον δεν βρέθηκε ακόμα τραπέζι τόσο μεγάλο να τον σκεπάσει…

Και αν παρατηρήσει κάποιος προσεκτικά υπάρχει και ένα σκουριασμένο σίδερο να προεξέχει.  Και τα παιδιά σ’ αυτή την ηλικία θέλουν να σκαρφαλώνουν σ’ ότι βρίσκουν και να πηδάνε.  Τώρα βέβαια αν ένας γονιός δεν κοιτάξει και το παιδί πατήσει το ποδαράκι του πάνω στο σκουριασμένο σίδερο δεν έγινε και τίποτα ε; Είναι ένα τεστ από τους υπευθύνους (Δήμο και επιχειρηματία) για να δουν αν έχουμε κάνει αντιτετανικό εμβόλιο στο παιδί μας.

Συνεχίζουμε τη πορεία μας με μπροστά τον γιο μου και πάμε στις ωραίες κούνιες.  Εναλλακτικές δεν λέω.  Ούτως ή άλλως μας αρέσουν οι εναλλακτικές κατασκευές….

Αλλά θα έλεγα ότι τα σκουριασμένα σίδερα πάνω στα λάστιχα αυτοκινήτου δεν είναι τόσο του γούστου μου και σίγουρα δεν απέπνεαν και καθαριότητα για ένα γυμνό παιδάκι που βρίσκεται στην παραλία.

Τώρα θα μου πείτε βάλτου μαγιό και ίσως να έχετε δίκιο αλλά και πάλι δεν νομίζω ότι το μαγιό θα τον προφύλασσε παραδείγματος χάρη αν πήγαινε στην τραμπάλα.  Εκτός αν ήταν μαγιό με επένδυση….

Τέλος, κοιτώντας τριγύρω μπορεί να δει κανείς με τι φροντίδα έχουν αγκαλιάσει οι ιθύνοντες (Δήμος και επιχειρηματίας) τον χώρο και πως διακοσμούν το χώρο κάτω από τα δέντρα.  Από την μία μεριά έχει ένα παλιό γκολπόστ πεταμένο στο ένα δέντρο και προφυλαγμένο βεβαίως βεβαίως από τα παιδιά και από την άλλη μεριά, διάφορα σκουπίδια και αυτά προφυλαγμένα από τα παιδιά….

Αυτά από τη συναρπαστική βόλτα μας στην ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ (που ούτε παιδική είναι ούτε χαρά) στην πλαζ του ΕΟΤ.

Φαντάζομαι ότι ο Δήμος έχει επαναπαυτεί επειδή το έχει αναθέσει στον επιχειρηματία και ο επιχειρηματίας έχει να ασχοληθεί με τα βραδυνά πάρτυ.  Ποιος νοιάζεται για μερικά παιδιά που δεν αφήνουν και λεφτά στο μαγαζί;

 

Υ.Γ1 Το Ihoy είναι οι ήχοι του υπογράφοντα στο πάτημα των αχινών της ωραίας πλαζ.

Υ.Γ 2 Αν τυχόν δεν πειστήκατε από το κείμενο και θέλετε να πάτε στην πλαζ του ΕΟΤ, θα πρότεινα να φορέσετε στα παιδιά σας μαγιό με επένδυση και πλαστικά παππουτσάκια για καλό και για κακό … σε οργανωμένη πλαζ πάτε!!!

ΥΓ 3 Ωραία είναι που έχει τόση βιοποικιλότητα η θάλασσα στα Τσαμάκια, αλλά για οργανωμένη πλαζ και με εισιτήριο 2 ευρώ αισθάνομαι πως τους κλέβουμε… ίσως να εξετάσουν το ενδεχόμενο να το αυξήσουν σε 10 € και να παίζουμε με καρχαρίες…

 

Σ.Β

Πολίτης

 

 

 

 

 

Προηγουμενο αρθρο

Τιμημένα γηρατειά

Επομενο αρθρο

«Μεταξύ μας Μεταξά»