Με λαμπρότητα  τα εγκαίνια της πύλης εισόδου  της Πέτρας

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Ένα όνειρο πολλών  ετών για τους κατοίκους της Πέτρας και του Μολύβου πήρε σάρκα και οστά την περασμένη εβδομάδα με την πραγματοποίηση των εγκαινίων της  νέας πύλης εισόδου επισκεπτών  στο Καβάκι της Πέτρας παρουσία των  πολιτικών και   εκκλησιαστικών αρχών του τόπου καθώς  και  πλήθους κόσμου.

Πρόκειται για ένα έργο αναγκαίο για την ευρύτερη περιοχή  που συγκεντρώνει  ένα μεγάλο ποσοστό της τουριστικής αγοράς και διαχείρισης του τουριστικού προϊόντος της Λέσβου αφού ως γνωστόν η μοναδική ως τώρα πύλη εισόδου, αυτή της Μυτιλήνης, δεν αρκούσε προκειμένου να δεχθεί το συνεχώς αυξανόμενο τουριστικό ρεύμα ιστιοπλοϊκών  σκαφών και θαλαμηγών που προσεγγίζουν το νησί.

Παράλληλα η προσέγγιση  στο λιμάνι της Πέτρας μειώνει δραστικά την απόσταση που χρειάζεται να διανύσει ο τουρίστας, ιδίως από τα απέναντι τουρκικά παράλια, ενώ ανοίγει και  ο δρόμος  για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου με επισκέπτες τριημέρου από τα απέναντι παράλια ώστε σταδιακά να μπορέσει να επεκταθεί και σε δωδεκάμηνη βάση.

Με την έναρξη της λειτουργίας της νέας πύλης εισόδου και την τουριστική μεγέθυνση που θα σημειωθεί θα δημιουργηθούν και νέες προοπτικές προκειμένου να παραμένουν οι νέοι άνθρωποι και να  απασχολούνται στην ακριτική αυτή περιοχή καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Το έργο κατασκευάστηκε με χρηματοδότηση του Σκουταριώτη ομογενούς από τον Καναδά κ.  Αναστάσιου Νικολαϊδη, εκπρόσωποι του οποίου διαχειρίστηκαν την οικονομική του προσφορά (ύψους περίπου 100.000 ευρώ) και είχαν την  ευθύνη  της  κατασκευής του κτιρίου.

Από την πλευρά του το Λιμενικό Ταμείο  χρηματοδότησε  όλες τις υπόλοιπες εργασίες δαπανώντας το ποσό των 90.000 ευρώ ενώ την επίπλωση και τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό κάλυψε ο Οργανισμός Λιμένα Πειραιά (Ο.Λ.Π.)  με 15.000 ευρώ.

 

 

 

Προηγουμενο αρθρο

Πατήρ και υιός

Επομενο αρθρο

 Ποια πολιτική ακολουθούν οι αεροπορικές εταιρείες με το νησί ;