Search

ΠΙΚΛΕΣ ΠΙΠΕΡΑΤΕΣ …

ΚΟΥΚΛΕΣ ΚΑΙ ΚΟΥΚΛΟΙ και σεις οι πιο εκνευρισμένες, οι πιο οξύθυμες, γεια και χαρά σας! Η αγαπημένη σας Πιπεριά είμαι, και σας χαιρετώ  ξανά και ξανά, ως να ήμουν υποψήφια με κάποιο από τα πεφωτισμένα κόμματά μας, που πασχίζουν να σώσουν εμάς και την Ελλάς την κατακαημένη!

ΑΛΛΑ Η Δημοκρατία θέλει θυσίες και κυρίως ανοχή και αντοχές, να κάθεσαι να ακούς τους υποψηφίους να αραδιάζουν ποικιλόμορφες κατάρες ο ένας στον άλλον και άλλα καλολογικά στοιχεία, όπως βρισιές, απειλές και μοχθηρότητα.  Οπότε, εγώ προτιμώ να βλέπω τα αληθινά θηρία και γυρνάω την τηλεόραση στο Νάσιοναλ Τζεογκράφικ, που έχει αυθεντικούς ουρακοτάγκους, ύαινες και φίδια, αυθεντικά κροκοδείλια δάκρυα και γενικώς είναι μια φυσική ζούγκλα χάρμα οφθαλμών.

ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ώρες βλέπω Ντάνσινγκ Γουίθ Δε Στάρς, φιατί οι χορευτές χορεύουν ωραιότατα και έχουν έξω τα αντρικά τους στήθη τα καλογυμνασμένα. Και τι να κάνω, Βιργινία μου, αντί για τον απέναντι που μου μοστράρεται όλες τις ώρες με τις κουρτίνες ανοιχτές και το πατσοκοίλι στη φόρα, το γυρίζω στο Ντάνσινγκ. Γιατί, απ’ το πατσοκοίλι με κάποιο τρόπο πρέπει να δραπετεύεις!

ΔΙΑΒΑΖΩ, που λες Βιργινία μου, για τους βιολογικούς που έχουν τα χωριά, πως έχουν προβλήματα και τη μια φρακάρουν, την άλλη σταματάνε, κι άλλοτε αφήνουν τα περιεχόμενά τους να χύνονται στα γύρω χωράφια και οικόπεδα. Διαβάζω και θέλω να μου πεις αν είναι αλήθεια ότι αυτό που συμβαίνει είναι να φτιάχνονται οι βιολογικοί, να ξεκινάνε την εργασία τους και ύστερα να παρατιούνται στο έλεος του Θεού! Χωρίς φροντίδα, χωρίς συντήρηση, στον αυτόματο!

ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ, δηλαδή; Τα αποτελέσματα του αποπάτου μας, τα οποία με τόση επιμέλεια συλλέγονται για περεταίρω επεξεργασία σε κοτζαμάν εργοστάσιο, δεν τυγχάνουν της αναλόγου φροντίδας; Ότι, αυτά τα εργοστάσια, αντί να αποτελούν λύτρωση για την περιοχή στην οποία λειτουργούν, πολλές φορές αποτελούν τα ίδια εστία μόλυνσης; Αν είναι αλήθεια, ε, θέλουμε πολύ ραβδί!

ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ, τέτοιας σοβαρότητας εγκαταστάσεις, να μην ελέγχονται τακτικότατα ως προς τη λειτουργία τους; Τα βάλαμε μπροστά και φύγαμε; Μα, το σκατό είναι εύθικτο, και παρεξηγιέται, και διαμαρτύρεται, και επαναστατεί! Και πάνω στην επανάστασή του, βρωμίζει τον κόσμο. Και βρωμάει μια μοσχοβόλα, άλλο πράμα! Και πέραν του αρώματος, έχει κι ένα κάρο μικρόβια και άλλα κωλοβακτηριοειδή, τα οποία καλό πράμα δεν είναι να κυκλοφορούν αβέρτα!

ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ, αρχή του χρόνου, με τα σκατά ασχολείσαι; Εμ, με τι να ασχοληθώ; Να ασχοληθώ με  τα σκατά όνομα και πράμα, παρά να ασχοληθώ με τα υπόλοιπα σκατά. Γιατί η υπόθεση των βιολογικών είναι πολύ σοβαρή και μόνο σοβαρά μπορούμε να την πάρουμε. Και νομίζω πως πρέπει μια και καλή να υπάρξει ένας μηχανισμός που να είναι υπεύθυνος για την εύρυθμη λειτουργία τους και πρέπει κάποιος να λογοδοτεί. Με ονοματεπώνυμο.  

ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ πείσω για την σοβαρότητα της υπόθεσης (γιατί είσαστε και άπιστοι Θωμάδες – ακόμα και έναντι εμού που η αλήθεια μου είναι ξακουσμένη και αποδεδειγμένη με χημικά πειράματα…) , θα σας διηγηθώ μια ιστορία του σοφού λαού:  Μια φορά κι έναν καιρό, λοιπόν, κάνανε συνέδριο όλα τα μέλη του ανθρώπινου σώματος, να αποφασίσουν ποιο είναι το πιο πολύτιμο στον άνθρωπο, και να το εκλέξουν αρχηγό. Και, όπως συμβαίνει σε κάθε εκλογική διαδικασία – καλή ώρα! – έγινε και προεκλογικός  αγώνας, όπου κάθε τμήμα του ανθρώπινου σώματος με επιχειρήματα – και όχι όπως συμβαίνει, καλή ώρα! – προσπαθούσε να πείσει τα υπόλοιπα ότι αυτό είναι το πιο πολύτιμο.

Αποκλειστική φωτογραφία που τράβηξα με χίλια βάσανα:Ο Δήμαρχος λίγο πριν καταλήξει σε εναλλακτικές δράσεις για τα βιολογικά μας απόβλητα ...
Αποκλειστική φωτογραφία που τράβηξα με χίλια βάσανα:Ο Δήμαρχος λίγο πριν καταλήξει σε εναλλακτικές δράσεις για τα βιολογικά μας απόβλητα …

«ΕΓΩ, ΕΛΕΓΕ ΤΟ κεφάλι, είμαι το πιο πολύτιμο, γιατί σκέφτομαι». Τα χέρια, πάλι, ότι αυτά εργάζονται, τα πόδια ότι περπατάνε. Ακόμα και τα μπροστινά μας, ότι με αυτά αναπαραγόμαστε. Πήγαινε, που λέτε, να μιλήσει και ο πισινός, τον απόπαιρναν όλοι κι αυτός καθόταν κάτω – όπως άλλωστε συνηθίζει. Με τα πολλά, και μετά από δημοκρατικές διαδικασίες, αποφασίστηκε ότι πολυτιμότερο μέλος του ανθρώπινου σώματος είναι το δεξί χέρι και το ανακήρυξαν αρχηγό…

«ΕΤΣΙ ΕΙΣΑΣΤΕ; λέει ο πισινός. Θα σας φτιάξω εγώ!» Και αρχίζει απεργία! Σταματάει να εργάζεται εκείνος, αλλά το στόμα δούλευε, το στομάχι δούλευε, τα έντερα δούλευαν – εκείνος τίποτα! Μια μέρα, δυό, πέντε, δέκα, ήρθε ο άνθρωπος και κόντευε να σκάσει!  «Δείτε τι θα κάνετε με τον πισινό, γιατί αυτός θα με σκάσει», διαμήνυσε ο άνθρωπος στα υπόλοιπα μέλη του σώματος. Οπότε, συγκαλούν έκτακτη Γενική Συνέλευση και ομόφωνα αποφασίζουν πως ο πισινός είναι το σημαντικότερο μέλος του ανθρωπίνου σώματος. Και, μάλιστα, για να τον εξευμενίσουν, όρισαν τον προηγούμενο αρχηγό, το δεξί χέρι, να τον περιποιείται, να τον πλένει και να τον σκουπίζει!…

ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ Η επιστήμη έχει προοδεύσει πολύ, να σας ενημερώσω συμπατριώτες και συμπατριώτισσες, ότι αλλού, εκείνοι που ήταν πάνω στα δέντρα όταν εμείς φτιάχναμε Παρθενώνες, από τους βιολογικούς τους, από τα σκατά τους δηλαδή, θερμαίνονται! Έχουν, δηλαδή τζάμπα θέρμανση τον χειμώνα – που είναι και μεγαλύτερος και δριμύτερος από τον δικό μας χειμώνα. Αλλά εμείς, έχουμε τους βιολογικούς και ρίχνουμε τα σκατά στο διπλανό χωράφι…

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΟΥ, όταν δείξουμε πως είμαστε σοβαροί με αυτά τα θέματα, που δεν έχουν καθόλου λάμψη, αλλά αποτελούν τη βάση ενός πολιτισμένου κόσμου, τότε – να είστε σίγουροι! – θα έχουμε γίνει σοβαροί και με όλα τα υπόλοιπα, στα οποία ως γνωστόν τα έχουμε κάνει ρόιδο!

ΑΛΛΑ, ΜΕΧΡΙ να γίνει αυτό, να μην σε ξαναδώ να σκαλίζεις τη μύτη σου!

Φιλάκια

Η Πιπεριά

Υ.Γ. Αποχή, μονογαμική σχέση, ή προφυλακτικό. Διαλέγεις, σύντροφο, επιλέγεις προστασία!