Πεζοπορία στον Ασώματο, στην “θεϊκή αγκαλιά της Λέσβου”

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Η πεζοπορία στη φύση γαληνεύει την ψυχή και το πνεύμα. Με αυτό ως οδηγό, το ανανεωμένο και ολοζώντανο δηλαδή πνεύμα, ο πεζοπορικός σύλλογος ΟΡΙΑΣ προτείνει στα μέλη του -με τον δικό του μοναδικό τρόπο- την επόμενη διαδρομή τους στην Λεσβιακή Ύπαιθρο..

“Κι ενώ μαίνονται οι πολικές θερμοκρασίες στην πατρίδα μας, πολύ χιόνι, πάγος και δυνατοί βοριάδες σε όλο το μήκος και το πλάτος της επικράτειας, στο νησί μας παραδόξως δεν είναι τόσο έντονα τα φαινόμενα αυτά. Λες και προστατεύεται από Θεϊκή αγκαλιά, η ζεστασιά της οποίας χαλιναγωγεί τα καιρικά φαινόμενα, τα κάνει ηπιότερα, τα κρατάει φυσιολογικά για την εποχή.

Μια μεγάλη αγκαλιά και οι ΟΡΕΙΑΔΕΣ μεταξύ μας, τη θαλπωρή της οποίας προσμένουμε υπομονετικά αλλά με μεγάλη λαχτάρα να νιώσουμε κάθε Κυριακή που σμίγουμε. Όχι μόνο για να πάρουμε όλοι μας ενέργεια και δύναμη από τη μοναδική και ανεξάντλητη φύση του νησιού μας, αλλά και για να δώσουμε και εμείς με τη σειρά μας το κέφι, τη ζωντάνια, το χαμόγελό μας ο ένας στον άλλο. Απαραίτητα συστατικά για να προσπερνάμε με ευκολία ότι εμπόδια και δυσκολίες κι αν προκύπτουν στην καθημερινότητά μας.

Ραντεβού την Κυριακή 30 Ιανουαρίου στις 09:00 στο My Market απ’ όπου θα μας πάρει το λεωφορείο για να μας αφήσει στη δυτική είσοδο του Ασωμάτου αμέσως μετά το εκκλησάκι Ταξιάρχης (Εκκλησίδι). Η διαδρομή θα έχει πολλά και παρατεταμένα ανηφορικά κομμάτια και γι’ αυτό χαρακτηρίζεται μέτρια προς δύσκολη. Θα είναι κυκλική, απόστασης περίπου 10 χλμ που θα διανύσουμε σε περίπου 4,30 ώρες. Θα κινηθούμε νότια πάνω σε ξεχασμένη λιθόστρωτη πατωμένη προς Αγιάσο, θα ανεβούμε στο οροπέδιο Αγριά, για να φτάσουμε στο Σταυρί. Από εκεί μέσω του Θεοφράστειου μονοπατιού θα κατευθυνθούμε  προς το τέλος της πεζοπορίας μας στον Ασώματο αφού περάσουμε και από το όρος Λιάκας για να απολαύσουμε την απαράμιλλης ομορφιάς θέα του Ολύμπου, της Αγιάσου, του κόλπου Γέρας και των περιχώρων.

Απαραίτητα θεωρούμε το μακρύ παντελόνι και τα παπούτσια πεζοπορίας. Και για τους πολύ τολμηρούς… ε καθίστε και εσείς καλά πια μια Κυριακή, αφήστε την τόλμη σπίτι σας. Νισάφι…

Σας ενημερώνουμε πως λόγω των έκτακτων μέτρων που ισχύουν από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου θα αναγκαστούμε να δεχτούμε δηλώσεις συμμετοχής μόνο από πλήρως εμβολιασμένους ή όσους μας επιδείξουν αρνητικό RAPID TEST (εως 48 ωρών) ή PCR. Θα γίνει έλεγχος κατά την επιβίβαση στο πούλμαν και για όσους δεν πληρούν τις προϋποθέσεις, δυστυχώς δε θα τους επιτραπεί η είσοδος σε αυτό.

Μετά το πέρας της πεζοπορίας θα οδηγηθούμε σε ταβέρνα της περιοχής όπου θα γίνει και 2ος έλεγχος πιστοποιητικών (από τον ταβερνιάρη αυτή τη φορά). Δυστυχώς, δεν επιτρέπεται η είσοδος σε μη πλήρως εμβολιασμένους για γι’ αυτό ζητάμε την κατανόησή σας. Λυπούμαστε πραγματικά πολύ!

Παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή στη Φόρμα Υποβολής Συμμετοχής για το πιστοποιητικό που κατέχετε, το λεωφορείο αλλά και για το κυρίως πιάτο της αρεσκείας σας το αργότερο έως την Παρασκευή 18:00 ώστε να ενημερώσουμε τον ταβερνιάρη για τις προτιμήσεις μας. Οι θέσεις στο λεωφορείο είναι περιορισμένες λόγω μέτρων κατά του COVID-19 και γι’ αυτό κρατήστε τη δική σας εγκαίρως.

Τέλος, σας ενημερώνουμε πως η ακύρωση της Δήλωσης Συμμετοχής σας είναι ελεύθερη και χωρίς συνέπειες μέχρι το κλείσιμο της φόρμας. Από εκεί και μετά θα υποχρεούστε σε καταβολή του αντιτίμου των 5€  το οποίο θα πληρώνεται στην επόμενη οργανωμένη πεζοπορία μας.

Καλή μας αντάμωση!

Προηγουμενο αρθρο

Επιτρέπεται ξανά… η μουσική(από τη Δευτέρα 31/1).

Επομενο αρθρο

Τρία νεκρά δελφίνια ξεβράστηκαν στο Βoρειοανατολικό Αιγαίο