Περπατώντας στην Μυτιλήνη της Κατοχής.

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

 

“… Σύθαμπα ακόμα, μόλις είχε βγει από τον Λεπέτυμνο χλωμός ο Αυγερινός, εκείνη την αυγή της Κυριακής στις 4 του Μάη, ακούστηκαν στο βάθος του πελάγους βαριοί απόηχοι από τις μηχανές των καραβιών”.

Την Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021, η ομαδα “Παρέα  στη Λέσβο” θα περιηγηθεί στην πόλη της Μυτιλήνης, ζωντανεύοντας την ιστορία κάποιων κτιρίων που έπαιξαν τον δικό τους ρόλο στα γεγονότα της Γερμανικής Κατοχής και της ελληνικής αντίστασης.

Σ’ έναν περίπατο μιάμιση περίπου ώρας θα αναβιώσουμε μνήμες και ιστορίες μιας γνώριμης εποχής, αλλά και τόσο άγνωστης συγχρόνως.

Μετά το τέλος της ξενάγησης στο καφέ ” Πανελλήνιο ” θα ακολουθήσει παρουσίαση – συζήτηση, με ομιλητή τον κ. Δημήτρη Μάντζαρη υποψήφιο διδάκτορα του τμήματος Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Σημείο συνάντησης: Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Βουρνάζων 27
(κτίριο πρώην ΑΤΕ), απέναντι από τον ΟΤΕ.
Ώρα συνάντησης: 10.45′ πμ
Κόστος συμμετοχής: 10 ευρώ.
Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 6988704107.

Λόγω των μέτρων που ισχύουν για τον περιορισμό του COVID-19, για τη συμμετοχή σας είναι απαραίτητο πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, ή αρνητικό Rapid test.
Απαραίτητα άνετα παπούτσια.
(Σας υπενθυμίζουμε ότι στους κλειστούς χώρους εστίασης η είσοδος επιτρέπεται μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού/νόσησης).

Προηγουμενο αρθρο

ΒΑΛΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΩΡΑ!

Επομενο αρθρο

Τραγική εξέλιξη για τα νησιά- Αντιδράσεις για τη νέα εγκύκλιο