Πεντακόσια (500) ευρώ πρόστιμο για παστουρωμένη αγελάδα στο Τάρτι Λέσβου

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

 

Η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης ενηρώθηκε από συμπολίτη μας ότι στην περιοχή Τάρτι Λέσβου συνάντησε αυτή την δύστυχη αγελάδα, με το μπροστινό της πόδι δεμένο στο κεφάλι της. Η αυτόπτης μάρτυρας δεν μας ενημέρωσε απλώς αλλά έκανε και το αυτονόητο: ΚΑΛΕΣΕ ΕΠΙΤΟΠΟΥ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ!
Έτσι, χάρη στο ενδιαφέρον της συμπολίτισσάς μας και στην άμεση κινητοποίηση του προσωπικού του Αστυνομικού Τμήματος Γέρας, τους οποίους και δημόσια συγχαίρουμε, εντοπίστηκε ο καλός ιδιοκτήτης του άτυχου ζώου και του βεβαιώθηκε το πρόβλεπόμενο πρόστιμο των 500 ευρώ από τον Ν4039/2012 πρόστιμο για παράβαση των κανόνων «ευζωίας» ττου ζώου- ενώ σχηματίζεται και δικογραφία.

«Ευζωία» είναι το σύνολο των κανόνων, που πρέπει να εφαρμόζει ο άνθρωπος στα ζώα, αναφορικά με την προστασία τους και την καλή μεταχείρισή τους, έτσι ώστε να μην πονούν και υποφέρουν, την παραμονή τους σε χώρο στεγνό, καθαρό και προστατευμένο από τις καιρικές συνθήκες, χωρίς να είναι μόνιμα δεμένα και διαβιούντα εντός ακατάλληλων κατασκευών (π.χ. μεταλλικών), τη φροντίδα για ιατρική περίθαλψη και χορήγηση κατάλληλης τροφής και νερού, την καθημερινή άσκηση ή τον περίπατό τους και γενικά τη μέριμνα για σεβασμό της ύπαρξής τους (Άρθρο 1, Ν.4039/2012)

Το μόνιμο δέσιμο των ποδιών των αλόγων, των γαϊδουριών, των προβάτων, των κατσικιών, των αγελάδων (το διαβόητο «παστούρωμα») ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ!

Η Ελληνική Νομοθεσία προστατεύει ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΖΩΟ.

Μην μενετε σιωπηλοί- καταγγείλτε ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ στην Ελληνική Αστυνομία. Μόνο έτσι θα σταματήσουμε τους βασανιστές των ζώων!

Προηγουμενο αρθρο

«Αρκεί ένα ούζο, ένας ήλιος» -Η Μυτιλήνη της Τίνας Μανδηλαρά

Επομενο αρθρο

5η Γιορτή Αμπελουργίας στην Ανεμώτια της Λέσβου!“Άνεμος, Άμπελος & Οίνος”