Παρέμβαση Βαλσαμίδη για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στη Μυτιλήνη – Κράτηγος

Την ανάγκη για ουσιαστικές παρεμβάσεις στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στην 73η Εθνική Οδό Μυτιλήνη – Κράτηγος επισημαίνει με επιστολή του προς τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Κώστα Μουτζούρη ο επικεφαλής της Περιφερειακής Παράταξης «ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ» και Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Λέσβου, Θεόδωρος Βαλσαμίδης.

Με αφορμή την πρόσφατη τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας σε τμήματα του οδικού άξονα, ο κ. Βαλσαμίδης τονίζει ότι η οδός χρησιμοποιείται καθημερινά από πολίτες για περπάτημα και άθληση, γεγονός που καθιστά αναγκαία τη δημιουργία ασφαλούς διαδρομής πεζών σε συνεργασία με τον Δήμο Μυτιλήνης, ο οποίος έχει σχεδιάσει και ποδηλατόδρομο σε μέρος της διαδρομής.

Παράλληλα, κάνει λόγο για σοβαρές ελλείψεις στη συντήρηση της οδού, όπως αλλαγή ασφαλτοτάπητα, διαγράμμιση, σήμανση και διαβάσεις, ζητώντας να ενταχθούν σε προγραμματισμένα έργα της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Λέσβου.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στην ανάγκη κατασκευής ασφαλούς κυκλοφοριακής σύνδεσης (κόμβου) στην περιοχή του Αεροδρομίου, έργο που έχει αναλάβει η Fraport αλλά παραμένει σε εκκρεμότητα. Ο κ. Βαλσαμίδης επισημαίνει επίσης ότι πρέπει να εξασφαλιστούν χώροι στάθμευσης, βάσει των δεσμεύσεων της εταιρείας, καθώς η σημερινή εικόνα στην περιοχή δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες του τόπου και εγκυμονεί κινδύνους για την οδική ασφάλεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΚΑΙΡΟΣ
Best Cleaning Service in Dubai