Με αφορμή πρόσφατη δημόσια τοποθέτηση της Έλενας Ακρίτα για το παραδοσιακό πανηγύρι του Ταύρου στην Αγία Παρασκευή Λέσβου, ο βουλευτής Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας Χαράλαμπος Αθανασίου προχώρησε σε σχετική δήλωση, υπερασπιζόμενος την ιστορικότητα και τον σεβασμό της τοπικής κοινωνίας προς τα ζώα.
«Προφανώς, η κυρία Ακρίτα δεν έχει ενημερωθεί για την ιερότητα του πανηγυριού του Ταύρου. Ενός πανηγυριού με θρησκευτικά και λαϊκά στοιχεία, που από το 1776 λατρεύεται στην Αγία Παρασκευή και σε όλη τη Λέσβο. Και βέβαια, δεν γνωρίζει πόσο φιλόζωοι είναι οι Αγιαπαρασκευώτες. Θα έπρεπε, λοιπόν, να είναι πιο προσεκτική στις εκφράσεις της, πολύ περισσότερο που ούτε έχει προσωπική αντίληψη ούτε ζήτησε να ενημερωθεί.»
Ο κ. Αθανασίου ξεκαθάρισε ότι δεν θέλει να αποδώσει σκοπιμότητα στις απόψεις της κας Ακρίτα και απηύθυνε πρόσκληση:
«Την καλώ του χρόνου να τη φιλοξενήσω στο χωριό μου την ημέρα του πανηγυριού, για να δει με πόση περηφάνια και αγάπη γιορτάζουμε τον Άγιο Χαράλαμπο με τα όμορφα άλογά μας.»
Το Πανηγύρι του Ταύρου, με βαθιές ρίζες στην τοπική παράδοση και τη θρησκευτική ζωή του νησιού, παραμένει ένα από τα πιο χαρακτηριστικά έθιμα της Λέσβου, με έντονη συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας.