Παραμένουν τα σκουπίδια στη μέση του δάσους στην τοποθεσία “Νταλανκούκος” στον Παπάδο

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Στην ευρύτερη περιοχή του Παπάδου σε ένα σημείο μέσα στο δάσος, οικογένειες τσιγγάνων είχαν δημιουργήσει έναν πρόχειρο καταυλισμό στην τοποθεσία” Νταλανκούκος”.

H Κοινότητα Παπάδου διεκδίκησε και κατάφερε να επιτύχει την διοικητική αποβολή τους από την κοινοτική έκταση, καθώς σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής προκαλούσαν σοβαρά προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή με κλοπές, φθορές κ.α.

Έτσι οι δέκα οικογένειες μεταφέρθηκαν στη Μυτιλήνη στον υπάρχοντα καταυλισμό στις αρχές καλοκαιριού ενώ ο πρόχειρος καταυλισμός που είχε δημιουργηθεί καταστράφηκε εν μέρει, προκειμένου να τους αποτρέψει ώστε να ξαναπάνε στο ίδιο σημείο.

Σε μια πρόσφατη εξόρμηση στο δάσος μάλιστα κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου για το νησί, αναγνώστες μας διαπίστωσαν πως δεν έχει γίνει καμία κίνηση από τον Δήμο ώστε να απομακρυνθούν εντελώς τα όσα απέμειναν από τον κατεστραμμένο καταυλισμό καθώς και την περιβαλλοντική καταστροφή που υπέστη το δασικό αυτό κομμάτι

Τα υλικά του πρόχειρου καταυλισμού αποτελούν δε τεράστιο κίνδυνο για πυρκαγιά που μπορεί να ξεσπάσει ανα-πάσα στιγμή.

Είναι αρμοδιότητα και  θέμα του Δήμου να φροντίσει τον καθαρισμό της έκστασης αυτής ΑΜΕΣΑ πριν αρχίσουμε να ψάχνουμε για το ποιος φταίει αν τυχόν συμβεί οτιδήποτε…

Προηγουμενο αρθρο

Μαρία Στρίγγου: «Η Λέσβος, σταθερά πηγή έμπνευσης»

Επομενο αρθρο

Σ Μ Υ Ρ Ν Η: Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΙΑΣ ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΟΛΗΣ, 1900-1922