Δροσερή, χορταστική και πεντανόστιμη σαλάτα για όλα τα τραπέζια
Υλικά (για 4-6 μερίδες)
Για τα παντζάρια:
- 1 κιλό κόκκινα παντζάρια (ολόκληρα, με τη φλούδα)
- 20 γρ. σκόρδο ψιλοκομμένο
- 200 γρ. φρέσκο κρεμμύδι σε φέτες
- 150 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
- Αλάτι & πιπέρι
Για τη σάλτσα:
- 300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 300 γρ. μαγιονέζα
- 10 γρ. σκόρδο ψιλοκομμένο
- 30 γρ. χυμό λεμονιού
- 60 γρ. ξύδι
- Αλάτι & πιπέρι
🔪 Εκτέλεση
- Βράζουμε τα παντζάρια:
Τα πλένουμε σχολαστικά και τα βράζουμε με τη φλούδα σε κατσαρόλα με αρκετό νερό για περίπου 50 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. - Καθαρίζουμε & κόβουμε:
Τα ξεπλένουμε με κρύο νερό, αφαιρούμε τη φλούδα και τα κόβουμε σε ροδέλες. - Ετοιμάζουμε τη σάλτσα:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σάλτσας σε μπολ. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά να “δέσει”. - Αναμειγνύουμε:
Σε μεγάλο μπολ προσθέτουμε τα παντζάρια, το σκόρδο, το φρέσκο κρεμμύδι και τα καρύδια. Ρίχνουμε τη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά. - Σερβίρουμε:
Σερβίρουμε δροσερή, ιδανικά με επιπλέον καρύδια από πάνω για extra crunch.
Με την υπογραφή ενός σεφ που ξέρει να ισορροπεί το comfort με τη γεύση.