Παντζαροσαλάτα από τον σεφ Στράτο Ιωσηφέλλη

Δροσερή, χορταστική και πεντανόστιμη σαλάτα για όλα τα τραπέζια

Υλικά (για 4-6 μερίδες)

Για τα παντζάρια:

  • 1 κιλό κόκκινα παντζάρια (ολόκληρα, με τη φλούδα)
  • 20 γρ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. φρέσκο κρεμμύδι σε φέτες
  • 150 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
  • Αλάτι & πιπέρι

Για τη σάλτσα:

  • 300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 300 γρ. μαγιονέζα
  • 10 γρ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 30 γρ. χυμό λεμονιού
  • 60 γρ. ξύδι
  • Αλάτι & πιπέρι

🔪 Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τα παντζάρια:
    Τα πλένουμε σχολαστικά και τα βράζουμε με τη φλούδα σε κατσαρόλα με αρκετό νερό για περίπου 50 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Καθαρίζουμε & κόβουμε:
    Τα ξεπλένουμε με κρύο νερό, αφαιρούμε τη φλούδα και τα κόβουμε σε ροδέλες.
  3. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα:
    Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σάλτσας σε μπολ. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά να “δέσει”.
  4. Αναμειγνύουμε:
    Σε μεγάλο μπολ προσθέτουμε τα παντζάρια, το σκόρδο, το φρέσκο κρεμμύδι και τα καρύδια. Ρίχνουμε τη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά.
  5. Σερβίρουμε:
    Σερβίρουμε δροσερή, ιδανικά με επιπλέον καρύδια από πάνω για extra crunch.

Με την υπογραφή ενός σεφ που ξέρει να ισορροπεί το comfort με τη γεύση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΚΑΙΡΟΣ