Παντζαροσαλάτα από τον σεφ Στράτο Ιωσηφέλλη

Δροσερή, χορταστική και πεντανόστιμη σαλάτα για όλα τα τραπέζια

Υλικά (για 4-6 μερίδες)

Για τα παντζάρια:

  • 1 κιλό κόκκινα παντζάρια (ολόκληρα, με τη φλούδα)
  • 20 γρ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. φρέσκο κρεμμύδι σε φέτες
  • 150 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
  • Αλάτι & πιπέρι

Για τη σάλτσα:

  • 300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 300 γρ. μαγιονέζα
  • 10 γρ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 30 γρ. χυμό λεμονιού
  • 60 γρ. ξύδι
  • Αλάτι & πιπέρι

🔪 Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τα παντζάρια:
    Τα πλένουμε σχολαστικά και τα βράζουμε με τη φλούδα σε κατσαρόλα με αρκετό νερό για περίπου 50 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Καθαρίζουμε & κόβουμε:
    Τα ξεπλένουμε με κρύο νερό, αφαιρούμε τη φλούδα και τα κόβουμε σε ροδέλες.
  3. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα:
    Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σάλτσας σε μπολ. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά να “δέσει”.
  4. Αναμειγνύουμε:
    Σε μεγάλο μπολ προσθέτουμε τα παντζάρια, το σκόρδο, το φρέσκο κρεμμύδι και τα καρύδια. Ρίχνουμε τη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά.
  5. Σερβίρουμε:
    Σερβίρουμε δροσερή, ιδανικά με επιπλέον καρύδια από πάνω για extra crunch.

Με την υπογραφή ενός σεφ που ξέρει να ισορροπεί το comfort με τη γεύση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΚΑΙΡΟΣ
Best Cleaning Service in Dubai