Πάμε Φεστιβάλ; Έτοιμοι για το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου!

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:
Στα 8 χρόνια παρουσίας του, το Φεστιβάλ έχει καταφέρει να περιληφθεί στη λίστα των πιο σημαντικών φεστιβάλ κλασικής μουσικής της Ευρώπης!
Πυροδοτώντας την περιφερειακή ανάπτυξη και προσελκύοντας επισκέπτες από την Ευρώπη και την Αμερική, έχει καταστήσει τον Μόλυβο κορυφαίο προορισμό πολιτιστικού τουρισμού. Αποτελεί μια από τις πιο αγαπημένες και πολυαναμενόμενες εκδηλώσεις στο νησί, καθώς έχει δημιουργήσει μια δεμένη ομάδα κατοίκων της Λέσβου όλων των ηλικιών που συμμετέχουν κάθε χρόνο στη διοργάνωση, συμβάλλοντας στην κοινωνική συνοχή και την οικονομική ευημερία.
Το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου – ΔιΦεΜΜ (Molyvos International Music Festival – MIMF) πραγματοποιήθηκε πρώτη φορά τον Αύγουστο του 2015 στον Μόλυβο,  με τη συμμετοχή κορυφαίων νέων και καταξιωμένων ερμηνευτών διεθνούς φήμης. Σήμερα, θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους θεσμούς κλασικής μουσικής στην Ελλάδα και δημοφιλής μουσικός προορισμός παγκοσμίως. Το ΔιΦεΜΜ συμβάλλει στην περιφερειακή ανάπτυξη, στηρίζοντας και επαναπροσδιορίζοντας το τουριστικό προϊόν της Λέσβου. Παράλληλα, τα εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιεί κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους εξοικειώνουν τους νέους με την κλασική μουσική, δίνοντάς τους τα εφόδια να σχεδιάσουν τη δική τους πορεία στο χώρο.

Για το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου 2022 επιλέξαμε σαν θεματική την ‘‘ΟΔΥΣΣΕΙΑ’’.

Το έπος αυτό του Ομήρου, με το ταξίδι της επιστροφής του Οδυσσέα στην Ιθάκη, αντιπροσωπεύει το μεγαλείο της ανθρώπινης αντοχής, δύναμης και ευρηματικότητας.

Το να ξεπερνάμε με οίστρο και εγρήγορση τις αντιξοότητες στο διάβα μας και όλα τα εμπόδια, ακόμη και τα πλέον απρόβλεπτα, είναι το διαχρονικό και αισιόδοξο μήνυμα αυτού του έπους.

Προηγουμενο αρθρο

ENSINESTHISI 1/8/2022 : AgainstMe, Kobzev & Mic Meimaroglou @ Λευκό Χαρτί

Επομενο αρθρο

Mostbet Uzbekistan Официальный сайт спортивных ставок и онлайн-казино UZ 202