Το 3ο Δημοτικό Πλωμαρίου μετατρέπεται σε θερινό σινεμά για παιδιά, οικογένειες και μικρούς δημιουργούς – προβολές και εργαστήρια 2–6 Ιουνίου
Μια εβδομάδα αφιερωμένη στην τέχνη του κινηματογράφου, στη δημιουργικότητα και στην παιδική φαντασία ξεκινά στο Πλωμάρι.
Από τη Δευτέρα 2 έως και την Παρασκευή 6 Ιουνίου 2025, το 3ο Δημοτικό Σχολείο Πλωμαρίου μετατρέπεται σε ανοιχτό θερινό σινεμά και δημιουργικό εργαστήριο στο πλαίσιο της «Εβδομάδας Κινηματογραφικής Παιδείας», που πραγματοποιείται για έκτη συνεχόμενη χρονιά.
Η δράση υλοποιείται με πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών του σχολείου σε συνεργασία με το Νεανικό Πλάνο και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, με τη στήριξη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.
GEN A: Cine-δράσεις – Τι περιλαμβάνει:
Θερινές προβολές κάθε βράδυ στις 20:30 στον προαύλιο χώρο του σχολείου με ελεύθερη είσοδο για όλους
Δύο πενθήμερα κινηματογραφικά εργαστήρια για τη δημιουργία ταινιών μικρού μήκους από τους μαθητές της Ε’ τάξης
Υπεύθυνες του προγράμματος: Οι σκηνοθέτριες Διονυσία Κοπανά και Ιωάννα Διγενάκη
Πρόγραμμα προβολών:
- Δευτέρα 2/6 – Σιρόκο και το Βασίλειο των Ανέμων
- Τρίτη 3/6 – Η τύχη βοηθά τους τολμηρούς
- Τετάρτη 4/6 – Η Γιούκου και το Λουλούδι των Ιμαλαΐων
- Πέμπτη 5/6 – Miss Boots
- Παρασκευή 6/6 – Συλλογή ταινιών Camera Zizanio, με συμμετοχή των παιδιών του 3ου Δημοτικού Πλωμαρίου
Μια ανοιχτή πρόσκληση σε μικρούς και μεγάλους για κινηματογραφικές βραδιές στο Πλωμάρι, με γέλιο, συγκίνηση και… κάμερα στο χέρι!
