Ο ΣΕΑΟΠ, σε συνεργασία με το Burgundy School of Wine & Spirits και τις ποτοποιίες της Λέσβου, παρουσιάζει μελέτη για το ούζο και την εξωστρέφειά του
Εκδήλωση με θέμα «Μελετώντας το Ούζο Λέσβου: Από την τοπική παράδοση στη διεθνή αγορά» διοργανώνει ο Σύνδεσμος Ελλήνων Παραγωγών Αποσταγμάτων και Αλκοολούχων Ποτών (ΣΕΑΟΠ), την Πέμπτη 29 Μαΐου, από τις 19:00 έως τις 21:00, στην αίθουσα “Ιωάννης Παυλακέλλης” του Συνεδριακού και Πολιτιστικού Κέντρου του Επιμελητηρίου Λέσβου στη Μυτιλήνη.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη διεθνώς αναγνωρισμένη Burgundy School of Wine & Spirits Business, με την υποστήριξη των κορυφαίων ποτοποιιών της Λέσβου: Ισίδωρος Αρβανίτης (Πλωμάρι), Ι. Βαρβαγιάννης και Σπέντζας
Σκοπός της εκδήλωσης είναι να αναδείξει τις δυνατότητες του ούζου της Λέσβου να ενισχύσει την παρουσία του στις διεθνείς αγορές, αξιοποιώντας τη δυναμική της παράδοσης, της ποιότητας και του brand “Λέσβος”.
Ο Πρόεδρος του ΣΕΑΟΠ, Χάρης Μαυράκης, θα παρουσιάσει τις στρατηγικές για την ανάπτυξη των εξαγωγών και την αναβάθμιση της εικόνας του ελληνικού ούζου.
Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ποτοποιών και Αποσταγματοποιών Λέσβου, Δημήτρης Σπέντζας, θα εστιάσει στην τοπική παραγωγική βάση και στη σημασία της προστασίας του προϊόντος ως γεωγραφικής ένδειξης.
Επιπλέον, εκπρόσωπος της Χημικής Υπηρεσίας Μυτιλήνης θα αναλύσει το πλαίσιο ποιοτικού ελέγχου και πιστοποίησης.
Ο Chris McIndoe, μέλος του ακαδημαϊκού προσωπικού του Burgundy School και διεθνής σύμβουλος στον χώρο των ποτών, θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα της συμβουλευτικής μελέτης που εκπόνησαν μεταπτυχιακοί φοιτητές, σε συνεργασία με τον ΣΕΑΟΠ.
Η μελέτη καταγράφει προτάσεις στρατηγικής τοποθέτησης του ούζου στις ξένες αγορές, τρόπους ανανέωσης της εικόνας του, καθώς και μοντέλα branding για διεθνή κατανάλωση.
Γευσιγνωσία cocktail με βάση το ούζο – Παρουσίες παραγωγών και φορέων
Μετά τις ομιλίες, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν cocktail με βάση το ούζο, σε μια γευσιγνωστική εμπειρία που αναδεικνύει τις σύγχρονες δημιουργικές εφαρμογές του παραδοσιακού ποτού.
Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί εκπρόσωποι τοπικών επιχειρήσεων, παραγωγών, θεσμικών φορέων και δημοσιογράφοι, με στόχο την ανταλλαγή ιδεών και τη διαμόρφωση μιας κοινής αναπτυξιακής στρατηγικής για το ούζο της Λέσβου.
Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό και απευθύνεται σε επαγγελματίες, παραγωγούς και φίλους του ούζου που ενδιαφέρονται για την εξωστρέφεια του προϊόντος.