Ένα μαγαζί που δεν ακολουθεί τη μόδα, αλλά την ψυχή. Εδώ και πάνω από 60 χρόνια, το φαγητό φτιάχνεται με τον ίδιο τρόπο. Όχι γιατί φοβόμαστε την αλλαγή, αλλά γιατί πιστεύουμε στην αξία του αυθεντικού.
Το κάθε πιάτο ξεκινά από πρώτες ύλες κορυφαίας ποιότητας. Φρέσκα ψάρια ημέρας, μυρωδικά που θυμίζουν καλοκαίρι, χόρτα από μικρούς παραγωγούς και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, δικιάς μας παραγωγής από τον Πολιχνίτο. Δεν κάνουμε εκπτώσεις στην ποιότητα, γιατί για εμάς δεν είναι απλώς σημαντική. Είναι η βάση των πάντων. Είναι ο τρόπος μας να σεβόμαστε αυτόν που κάθεται στο τραπέζι μας.
Το ουζερί αυτό δεν είναι απλώς ένας χώρος για φαγητό. Είναι κομμάτι της ζωής των Εξαρχείων. Μια γειτονιά που πάντα κουβαλούσε ιδέες, αντιστάσεις, φωνές και σιωπές. Εδώ η πολιτική δεν είναι συνθήματα στους τοίχους αλλά ο τρόπος που σου σερβίρουν το φαγητό. Η απλότητα δεν είναι τάση, είναι στάση.
Και σήμερα, η νέα γενιά επιστρέφει. Όχι από νοσταλγία, αλλά από ανάγκη. Όχι για να βγάλει φωτογραφίες, αλλά για να νιώσει. Να γευτεί. Δεν γυρνούν στα παραδοσιακά μέρη γιατί τα βρήκαν σε κάποιο trend, αλλά γιατί αναγνωρίζουν, συχνά σιωπηλά, την αξία τους. Γιατί ξέρουν να ξεχωρίζουν το επιτηδευμένο από το ουσιαστικό, την επιφάνεια από το βάθος. Δεν φοβούνται να πάνε αντίθετα στο ρεύμα. Και μέσα στην υπερπληροφόρηση, επιλέγουν τη σιωπή ενός παλιού τραπεζιού και τον φρέσκο, ολόκληρο κολιό της ημέρας. Έτσι όπως τον έφτιαχναν οι ψαράδες πάνω στα καΐκια τους στη Μυτιλήνη.
Επιστρέφουν σε εκείνα τα μαγαζιά που δεν υπόσχονται εμπειρίες, αλλά προσφέρουν κάτι πολύ πιο σπάνιο: αλήθεια.
Μπορεί, άραγε, το παραδοσιακό να γίνει ξανά επαναστατικό;
Ή μήπως το πιο ριζοσπαστικό πράγμα σήμερα είναι να μείνεις σταθερός;