Search

Ψυχρός, θερμός οικονομικός πόλεμος… πόλεμος είναι!!!

Αυτά που συμβαίνουν στην Ουκρανία, αυτά που συνέβησαν στην Συρία, αυτά που έγιναν εδώ, εκεί, αλλού, πάνω στη γη μετά τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο  και πρόσφατα είναι φωτιές που ανάβουν, είναι καπνός που βγαίνει και  πρέπει  αυτοί που βλέπουν και αυτοί που ακούνε- όσοι βλέπουν και ακούνε- να σκέπτονται ότι έρχονται δύσκολες μέρες, γιατί οι μεγάλοι  της γης θέλουν περισσότερα κέρδη, θέλουν περισσότερα εδάφη, θέλουν περισσότερους ανθρώπους για να ενισχυθούν  και να ανθίσουν  τα άνθη του κακού.  Ποια είναι τα άνθη του  κακού; Τα ξέρουμε όλοι.

 Ο καταναλωτισμός, ο ευδαιμονισμός, ο διεθνισμός και μια περίεργη κουλτούρα που τη λέω περίεργη για να μην τη χαρακτηρίσω βρωμοκουλτούρα της εποχής.

 Οι άνθρωποι θέλουν  περισσότερα αγαθά καταναλωτικά,  θέλουν λιγότερη εργασία και περισσότερη ανάπαυση, θέλουν περισσότερα κέρδη για να έχουν τα αγαθά αυτά και την ανάπαυση και θέλουν έναν πολιτισμό,  μια κουλτούρα, όπως τη λένε οι άνθρωποι της πιάτσας, η οποία τις περισσότερες φορές είναι δαπανηρή και άσχετη με τον πολιτισμό  και την καλλιέργεια του πνεύματος.

 Αυτά λοιπόν που συμβαίνουν στην Ουκρανία  σήμερα τα γνωρίζουν  πριν από αρκετά χρόνια οι μεγάλοι της γης. Με την παγκοσμιοποίηση, με τον τεμαχισμό κρατών – εθνών, με την αλλαγή των γεωπολιτικών ή γεωστρατηγικών χώρων- όπως θέλετε πείτε το- με τις αναγκαστικές συμμαχίες που ξεκινούν από τις αψιμαχίες  των μεγάλων και είτε ο ψυχρός αυτός πόλεμος στην αρχή, είτε ο θερμός πόλεμος στη συνέχεια, με επεισόδια σε διάφορα καίρια σημεία της γης, είτε με τον οικονομικό πόλεμο που γίνεται με τις τράπεζες και τις φορομπηχτικές πολιτικές των κρατών και με συρρίκνωση μισθών και συντάξεων έχει θύματα. Ο οποιοσδήποτε πόλεμος είτε σε σκοτώνει μια σφαίρα, είτε σε θερίσει η πείνα και η κακουχία, είτε πεθαίνεις γιατί δεν  μπορείς να πληρώσεις τα χρέη και τους φόρους, το ίδιο είναι. Η διαφορά υπάρχει μόνο στα εργαλεία της εξόντωσης.

Τι γίνεται λοιπόν  στην Ουκρανία, πέρα από αυτά που βλέπουμε, ακούμε και γράφουν τα μέσα ενημέρωσης; Όσα γράφουν, γιατί δεν τα γράφουν και όλα…

 Γράφουν πχ.  ή ακούμε να λένε ευκρινώς αυτή τη στιγμή, σε αυτή τη φάση της Ουκρανίας,  τι επιδιώκει η Κίνα; Θα μου πουν μερικοί και τι σχέση έχει η Κίνα;

Αλλά θα συνεχίσουμε και παρακάτω και μετά θα κάνουμε  μια συνοπτική ανάλυση.

 Μας λένε τα μέσα ενημέρωσης και τα διεθνή πρακτορεία ποιοι επιδιώκουν  αυτό τον τεμαχισμό  κρατών –εθνών ή ποιοι βρίσκονται πίσω από αυτούς  και τους κατευθύνουν; Έχετε ακούσει  εσείς που διαβάζετε αυτά και άλλα  πολλά, έχετε διαβάσει  ή ακόμα αν έχετε  δει σε τηλεοράσεις και κινηματογράφους πως  ξεκίνησε ο 2ος παγκόσμιος πόλεμος, για να μην πάμε στον 1ο , ποιοι τον έστησαν, ποιοι τον κέρδισαν και ποιοι το πλήρωσαν αυτό και γιατί όλα αυτά; Ή έχετε μελετήσει  ακόμα ποιος είναι ο ρόλος των τραπεζών και των χρηματιστηρίων και όλων αυτών των οικονομικών συστημάτων στον πλανήτη; Από πού ξεκινούν και γιατί; Και τόσα άλλα…

Εμείς βλέπουμε με μυωπικά γυαλιά και γυαλιά πρεσβυωπίας, κοντινές, καμία φορά και μακρινές εικόνες, χωρίς να ξέρουμε το μέγεθος και το βάθος της όλης ιστορίας.

 Εμφανίζεται  ο πλανητάρχης  της γης από τον Λευκό Οίκο της Αμερικής, την Ουάσιγκτον,  από την  άλλη πλευρά ακούγεται  ο Πούτιν της Ρωσίας της μεγάλης αυτής χώρας, ακούγεται και η Μέρκελ της Γερμανίας και  κάποιοι άλλοι ηγέτες σε άλλες χώρες εδώ, εκεί, αλλού, λίγο ή πολύ, αλλά αυτοί  που δεν ακούγονται είναι αυτοί που κυβερνούν, είναι αυτοί που μεθοδεύουν, είναι αυτοί που καλλιεργούν  τον τεμαχισμό κρατών – εθνών, που ελέγχουν τις τράπεζες όλου του κόσμου, που χρησιμοποιούν τη δύναμη των όπλων και τη δύναμη της οικονομίας για να επικρατήσουν. Είναι  αυτοί  που  ξέρουν πολύ καλά αυτό  που δεν  ξέρουμε εμείς, οι κοινοί θνητοί,  ότι «όσο ψηλότερα ανεβαίνεις  τόσο μεγαλύτερος είναι ο  θόρυβος όταν πέφτεις».  Ό νόμος της βαρύτητας είναι άτεγκτος.

 Και μπορεί να σε πάνε ψηλά με ένα μοναδικό σκοπό. Να πέσεις, να κάνεις βρόντο και να διαλυθείς. Ποιος έστησε τον Χίτλερ στον 2ο Παγκόσμιο πόλεμο και ποιος τον έριξε; Βρείτε το αν ερευνήσετε βαθιά.  Πως έγιναν οι πόλεμοι εδώ, εκεί, αλλού, παντού; Ψάξτε  το  να βρείτε τα αίτια. Ποιοι διοχετεύουν τα χρήματα για να έχουν κέρδη  σε όλο τον πλανήτη; Αναλύστε το. Και μη  μου  πείτε τι ρόλο παίζει η Κίνα με την Αμερική  αφενός και τη Ρωσία στο άλλο πλάνο, γιατί  θα σας πω ότι δεν ξέρετε τίποτα.  Όπως θα σας πω  ότι δεν ξέρετε τίποτα αν δεν γνωρίζετε  ότι στα οικονομικά παιχνίδια και πέρα από αυτά οι καλύτεροι παίχτες είναι οι Εβραίοι.

 Όταν λοιπόν καλλιεργούνται τέτοιες φωτιές, είτε λέγεται Ουκρανία (το σημερινό φαινόμενο), είτε λέγεται  Συρία, είτε λέγεται Αίγυπτος, είτε μακρύτερα ακόμα, (Γιουγκοσλαβία, Λιβύη, Ιράκ, Ιράν κλπ.) δεν είναι μόνο παλαβοί οι ηγέτες ή δεν είναι μόνο φανατισμένοι οι πολίτες. Αυτοί που παίζουν το όλο παιχνίδι στην ιστορία είναι αυτοί που καλλιεργούν την παλαβάδα των ηγετών, τον φανατισμό  των πολιτών, την εκμετάλλευση  του κόσμου με τις τράπεζες, γνωρίζοντας  ότι η πείνα, ο έρωτας και  ο φόβος τον κόσμο κυβερνούν.

 Και όποιος ξέρει  και μοιράζει  μπορεί να κουμαντάρει εύκολα και να τεμαχίσει και κράτη και έθνη  και πολίτες και συγγενείς. Μόνο υπάρχει  και το τυχαίο γεγονός, το ανεξέλεγκτο,  που σε αυτό ο άνθρωπος  όσο δυνατός και αν είναι, όσο μεθοδευμένος και έξυπνος, δεν  μπορεί να αντικαταστήσει το θεό. Δεν μπορεί να ελέγξει το  απρόβλεπτο. Ένας βασιλιάς με χρήματα, με δύναμη, με στρατό, με φρουρούς,  δεν μπορεί να προβλέψει ένα τούβλο που θα πέσει στο κεφάλι του και θα τον σκοτώσει. Το τυχαίο γεγονός…

 Και αυτό είναι απαραίτητο να το έχουμε υπόψη ή καλύτερα να το ξέρουν αυτοί που  μας κουμαντάρουν στον πλανήτη γιατί  από μια φωτιά μπορεί να γίνει μια πυρκαγιά, από έναν ψυχρό πόλεμο  ένα επεισόδιο, από ένα επεισόδιο ένας θερμός πόλεμος, ή αν και αυτά αποφευχθούν και έχουμε  τύχη, ένας οικονομικός πόλεμος μπορεί να ισοπεδώσει τα πάντα. Όπως αυτή τι στιγμή χτύπησε η καμπάνα του πολέμου με πρελούδιο  την ύφεση σε ολόκληρο τον κόσμο και  ιδιαίτερα στην Ευρώπη  και στις χώρες του νότου αλλά και σε άλλες χώρες  που η χρεοκοπία  και η πτώχευση ή έγινε ή είναι προ των πυλών. Και όλες αυτές οι χώρες θα αναγκάζονται  μη έχοντας άλλη λύση ή να δανειστούν από τις τράπεζες και τα  διεθνή οικονομικά συστήματα  ή θα πάρουν τα όπλα και θα προσπαθήσουν να διώξουν τον εχθρό, που δεν θα μπορέσουν, γιατί ο εχθρός είναι παντού, γνωρίζει, παραμονεύει και έχει ισχυρό οπλοστάσιο και οικονομική δύναμη.

Τι θα γίνει λοιπόν  με την Ουκρανία; Στην καλύτερη περίπτωση τεμαχισμός. Στην χειρότερη περίπτωση επέλαση των Ρώσων. Τι θα κάνουν οι Αμερικάνοι και οι Ευρωπαίοι; Σβούρες. Γιατί για να κάνουν κάτι οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι, εάν είναι λογικοί  και όχι παράλογοι, θα πρέπει να ξέρουν τι θα κάνει η Κίνα στην περίπτωση που παιχθεί το έργο «η δύναμη των όπλων». Καμπάνες μπορεί να ακούμε ακόμα και σήμερα. Σειρήνες δεν θέλουμε να  ακούμε. Τα φώτα πρέπει να ανάβουν και να μην  έχουμε συσκότιση τη νύχτα, οι άνθρωποι να περπατούν ελεύθερα, ανεξάρτητα αν δυσανασχετούν που πληρώνουν τους φόρους παρά να τους παίρνουν αγγαρεία οι κατακτητές των λαών. Και τελικά αν δεν καταλάβουμε ποιους πρέπει να εξαφανίσουμε ειρηνικά και δημοκρατικά, τότε θα πληρώσουμε πολύ ακριβά όλοι μαζί  στην Ευρώπη αλλά και αλλού μια νέα παγκόσμια  σύρραξη που θα καταστρέψει τον πλανήτη.