Orange Pie : Μια δροσερή τάρτα πορτοκαλιού με μαρέγκα

Μια ιδιαίτερη συνταγή με άρωμα πορτοκαλιού και αφράτη μαρέγκα παρουσιάζει η σεφ Μαρία Καζάνη, προσφέροντας μια γλυκιά πρόταση ιδανική για το καλοκαίρι. Η Orange Pie της συνδυάζει τραγανή βάση μπισκότου, βελούδινη κρέμα πορτοκαλιού και ψημένη μαρέγκα, δημιουργώντας ένα γλυκό ψυγείου που εντυπωσιάζει τόσο σε εμφάνιση όσο και σε γεύση.

Υλικά

Για τη βάση μπισκότου:

  • 225 γρ. μπισκότα πτι-μπερ
  • 200 γρ. βούτυρο, λιωμένο

Για την κρέμα πορτοκαλιού:

  • 50 γρ. αλεύρι
  • 60 γρ. κορν φλάουρ
  • 180 γρ. ζάχαρη
  • 800 γρ. βραστό νερό
  • ελάχιστο αλάτι
  • 4 κρόκοι αυγών
  • 10 γρ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 250 γρ. χυμό πορτοκαλιού
  • 40 γρ. βούτυρο

Για τη μαρέγκα:

  • 4 ασπράδια αυγών
  • 4 γρ. χυμό λεμονιού
  • 2 γρ. ξύσμα λεμονιού
  • 80 γρ. λευκή ζάχαρη
  • 40 γρ. καστανή ζάχαρη

Εκτέλεση

Βάση μπισκότου:
Τα μπισκότα θρυμματίζονται στο multi και ανακατεύονται με το λιωμένο βούτυρο. Το μείγμα στρώνεται στη βάση μιας ταρτιέρας με αποσπώμενο πάτο και πιέζεται καλά.

Κρέμα πορτοκαλιού:
Σε κατσαρόλα αναμειγνύονται το αλεύρι, το κορν φλάουρ και η ζάχαρη. Προστίθεται σταδιακά το βραστό νερό, με συνεχές ανακάτεμα μέχρι να αρχίσει να πήζει. Οι κρόκοι χτυπιούνται ελαφρώς σε μπολ και αναμιγνύονται προσεκτικά με μέρος της ζεστής κρέμας πριν επιστρέψουν στην κατσαρόλα. Το μείγμα θερμαίνεται ξανά για λίγα λεπτά έως ότου πήξει πλήρως. Αποσύρεται από τη φωτιά και προστίθενται το ξύσμα και ο χυμός πορτοκαλιού, το βούτυρο και το αλάτι. Η κρέμα απλώνεται πάνω στη βάση.

Μαρέγκα:
Τα ασπράδια χτυπιούνται με τον χυμό λεμονιού μέχρι να σχηματιστεί σφιχτή μαρέγκα. Σταδιακά προστίθενται τα δύο είδη ζάχαρης και το ξύσμα λεμονιού. Η μαρέγκα απλώνεται πάνω από την κρέμα και πασπαλίζεται με λίγη καστανή ζάχαρη.

Ψήσιμο:
Η τάρτα ψήνεται σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 10-12 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η μαρέγκα. Αφού κρυώσει, το γλυκό τοποθετείται στο ψυγείο και σερβίρεται δροσερό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΚΑΙΡΟΣ