Ομιλία του Φερνάντο Ματαμόρος στο Παν. Αιγαίου- Ανοιχτή στο κοινό

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Στα πλαίσια του μεταπτυχιακού “Ανθρωπογεωγραφία, Ανάπτυξη και Σχεδιασμός του Χώρου” και με την υποστήριξη του ERASMUS plus θα πραγματοποιηθούν δύο ομιλίες ανοιχτές στο κοινό:

Την Τετάρτη:

-Fernando Matamoros, καθηγητής Ανθρωπολογίας και Πολιτικής Κοινωνιολογίας του Ινστιτούτου Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Πουέμπλα, Μεξικού ICSyH-BUAP και διδάκτορας EHESS Paris

με τίτλο:

“Epistemologías para el conocimiento de la estética, arte y poéticas en los tableros de lo político”. Platica sobre los Zapatistas (EZLN) y el Congreso Nacional Indígena (CNI) a México.

Επιστημολογίες για την γνώση της αισθητικής, της τέχνης και των ποιητικών στη σκηνή του πολιτικού. Συζήτηση για τους ζαπατίστας (EZLN) και το Εθνικό Ιθαγενικό Κογκρέσο (CNI) στο Μεξικό.

Η ομιλία θα γίνει στην αίθουσα Α του τμήματος Γεωγραφίας, κτήριο Γεωγραφίας, ισόγειο, Μυτιλήνη, την Τετάρτη 23 Μαΐου στις 18:30, θα πραγματοποιηθεί στα ισπανικά με διερμηνεία στα ελληνικά και είναι ανοικτή στο κοινό. Παρουσιάζει η Κρίστη Πετροπούλου. Θα ακολουθήσει συζήτηση.

 

 

Την Πέμπτη:

-Marcelo Argenta Camara, καθηγητής Γεωγραφίας του Τμήματος Γεωγραφίας του Κρατικού Πανεπιστημίου του Πόρτο Αλέγρε: UNIVERSIDADE FEDERAL DO RIO GRANDE DO SUL (UFRGS), με τίτλο:

The political scenario in Brazil and the Latin American context: challenges and potentialities for social movements.

Η ομιλία θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του τμήματος Γεωγραφίας, κτήριο Γεωγραφίας, 2ος όροφος, Μυτιλήνη, την Πέμπτη 24 Μαΐου στις 18:30, θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά και είναι ανοικτή στο κοινό.

Παρουσιάζει η Κρίστη Πετροπούλου. Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Προηγουμενο αρθρο

Το Πλωμάρι ανοίγει τις πόρτες των ιστορικών Αρχοντικών του! (26-27/5)

Επομενο αρθρο

“Τα 55 παπουτσάκια” κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο Book and Art!