Χρυσό και φέτος στον 10ο Athena IOOC
Το βιολογικό ελαιόλαδο Olvia του Μιχάλη Τζωρτζή, από τον ευλογημένο λεσβιακό ελαιώνα, συνεχίζει και φέτος την πορεία διακρίσεων, κατακτώντας χρυσό μετάλλιο στον 10ο Διεθνή Διαγωνισμό Ποιότητας Ελαιολάδου ATHENA IOOC, που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο.
Εκτός από τη χρυσή διάκριση, το Olvia απέσπασε και ειδικό βραβείο ως το καλύτερο ελαιόλαδο των νησιών του Αιγαίου, επιβεβαιώνοντας τη σταθερή ανοδική πορεία του στις διεθνείς αγορές και την εκτίμηση που απολαμβάνει από κορυφαίους γευσιγνώστες σε κάθε διαγωνισμό και έκθεση όπου συμμετέχει.

Το Olvia, με ποικιλίες Αδραμυτιανή 80% και Κολοβή 20%, παράγεται αποκλειστικά με βιολογικές μεθόδους, σεβόμενο απόλυτα τη φύση, το μικροκλίμα της Λέσβου και τη μακραίωνη παράδοση του νησιού στην ελαιοπαραγωγή. Ο Μιχάλης Τζωρτζής, άνθρωπος της γης και συνεχιστής μιας γενιάς παραγωγών, γνωρίζει τις ελιές του μία προς μία. Τις φροντίζει καθημερινά, με μεράκι και τις παλιές τεχνικές που έμαθε από τον πατέρα του, εμπλουτισμένες με τις σύγχρονες πρακτικές αποθήκευσης και ελαιοποίησης.
«Η ελιά θέλει υπομονή, επιμονή και να την παρακολουθείς κάθε μέρα. Δεν συγχωρεί την αδιαφορία», λέει με νόημα ο παραγωγός.

Φέτος, το βραβείο στο Ζάππειο παρέλαβε η κόρη του, Αδαμαντία Συμεωνία Τζωρτζή, ένα νέο κορίτσι με αξίες και διακρίσεις: αρίστευσε στις περσινές Πανελλήνιες και τιμήθηκε από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Στην τελετή βράβευσης δεν εκπροσωπούσε απλώς την οικογένεια, αλλά και το νέο αίμα που συνεχίζει την ιστορία του Olvia.
Στο πλευρό της, η αδελφή της Αμαλία Μιχαηλία, μεγαλώνει κι εκείνη μέσα στα ελαιόδεντρα, μαθαίνοντας από μικρή τι σημαίνει φροντίδα, συνέπεια και αγάπη για τη γη. Ο πατέρας τους, Μιχάλης Τζωρτζής, όχι μόνο τους μεταφέρει την τεχνογνωσία του, αλλά τους δίνει ενεργό ρόλο στην επιχείρηση, με την Αμαλία να ολοκληρώνει σύντομα τις σπουδές της στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και να ετοιμάζεται να συμμετάσχει δυναμικά στην οικογενειακή παραγωγή.

Το Olvia δεν είναι απλώς ένα λάδι. Είναι η ψυχή ενός λεσβιακού ελαιώνα, η ιστορία μιας οικογένειας που επενδύει στην ποιότητα, και μια παράδοση σε εξέλιξη που συνεχώς ανεβάζει τον πήχη. Με σταθερά υψηλές βαθμολογίες σε Ελλάδα και εξωτερικό, παραμένει πρεσβευτής της λεσβιακής γης και της αυθεντικής ελληνικής γεύσης.