Όλη η πόλη ένα πάρκινγκ! Διαμαρτυρία Ποδηλατικού Συλλόγου για Τσαμάκια και “Παιδική Χαρά”

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

 

“Σε πρόσφατη αυτοψία που διατέλεσε ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου στα έργα του πεζόδρομου ποδηλατόδρομου που ξεκίνησαν τον Νοέμβριο του 2019 και συνεχίζονται μέχρι σήμερα στην περιοχή Τσαμάκια και πίσω από το κάστρο της Μυτιλήνης, διαπίστωσε αυθαίρετη κατάληψη στον πλακόστρωτο χώρο που ανήκει στη δασική έκταση μπροστά στα Τσαμάκια.

Ο χώρος ανάμεσα στο Μνημείο πεσόντων αγωνιστών και την Εστία της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Λέσβου, έχει καταπατηθεί και χρησιμοποιείται για στάθμευση αυτοκινήτων. Ελπίζουμε να πρόκειται για μια προσωρινή κατάσταση που έτσι κι αλλιώς δεν μας βρίσκει σύμφωνους. Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε σχετικά με την νομιμότητα του έργου, μια και ο Πο.Συ.Λε έχει παλέψει επί σειρά ετών για αυτό το έργο στον τόπο μας και δεν θα επιτρέψει ένας από τους τελευταίους χώρους αναψυχής στο πράσινο της πόλης να μετατραπεί σε παρκινγκ. Παρακαλούμε να προβείτε σε κάθε νόμιμη ενέργεια προκειμένου ο χώρος να επιστρέψει στην πρότερη κατάστασή του, αποκαθιστώντας τις ζημιές που έγιναν στα τοιχία για την ευκολότερη πρόσβαση των τροχοφόρων στο δασικό χώρο.”

Επιπλέον:

Την Τετάρτη 1η Ιουλίου 2020 στις 19:00 το απόγευμα συγκεντρώθηκαν στο πάρκο της Επάνω Σκάλας γνωστό με το όνομα “Παιδική Χαρά” περίοικοι, κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής αλλά και πολίτες της Μυτιλήνης που είναι αντίθετοι στην επιθυμία του Δήμου να μετατρέψει την Παιδική Χαρά σε χώρο στάθμευσης!

Ανοιχτή επιστολή που έστειλε στο Δήμο ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου με στόχο να μη μετατραπεί παιδική χαρά σε χώρο πάρκινγκ αναφέρει τα εξής:

 

“Έχουμε γράψει και σε προηγούμενα άρθρα μας για τις κινήσεις του Δήμου όσον αφορά την μετατροπή της πόλης σ’ ένα τεράστιο Πάρκινγκ. Μοντέρνοι συγκοινωνιολόγοι συμφωνούν στην ιδέα πως περισσότερα πάρκινγκ, περισσότεροι και μεγαλύτεροι δρόμοι, περισσότερος ελεύθερος χώρος της πόλης παραδομένος στο αυτοκίνητο το μόνο που θα φέρει είναι ακόμα περισσότερα αυτοκίνητα. Η άποψη είναι αναχρονιστική.

Η μοντέρνα ιδέα που έχουν υιοθετήσει όλες οι πόλεις που έλυσαν το κυκλοφοριακό τους πρόβλημα είναι δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας αυτοκινήτων και λιγότερα πάρκινγκ. Δηλαδή; Συνθήκες που θα κάνουν τον πολίτη να μη χρησιμοποιήσει το αυτοκίνητό του.

Ο Δήμος Μυτιλήνης επιμένει στην αναχρονιστική ιδέα να κάνει παντού πάρκινγκ. Μια από αυτές τις θέσεις αφορά την Παιδική χαρά πάνω από τον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας αγοράς της Μυτιλήνης δίπλα στο Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης. Με σχετική εκδήλωση είχαμε ενημερωθεί γι αυτό στις 4/3/2020 όταν έγινε προσπάθεια από το Δήμο να το εντάξει μέσα στη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου με τίτλο: «Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη Μυτιλήνης». Άμεση κίνησή του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου. Στείλαμε επιστολή στο Δήμο με την αντίθετη θέση μας καθώς και μια πρόταση για να μη γίνει πάρκινγκ ο χώρος της παιδικής χαράς αλλά Ποδηλατικό Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής! Κάτι που χρειάζεται και η πόλη και οι νέοι και το μέλλον των δρόμων μας!

Την Τετάρτη ο Πο.Συ.Λε. παραβρέθηκε στη συνάντηση που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Επάνω Σκάλα» όπου πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε, άκουσε τις ομιλίες του προέδρου του συλλόγου κου Μάκη Βενέτα αλλά και της κας Άννας Καραντινού και υπέγραψε το σχετικό ψήφισμα. Έως την άρση της απόφασης του Δημάρχου να γίνει χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων το πάρκο ο Σύλλογος “Επάνω Σκάλα” αποφάσισε να τοποθετήσει περιμετρικά του πάρκου μαύρες σημαίες”.

 

Προηγουμενο αρθρο

Ταξίδεψαν για Πορτογαλία και Φινλανδία τα πρώτα ασυνόδευτα ανήλικα

Επομενο αρθρο

“Τα παιδιά δεν φταίνε σε τίποτα”-Μπράβο Γιώργο!