Οι “Μουσικοί του δρόμου” με τον φακό του Νίκου Μανάβη

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Τι κοινό έχουν ένας νεαρός κιθαρίστας στο μνημείο του Ολοκαυτώματος στο Βερολίνο, με έναν 80χρονο βιολιστή στην Νέζα Μαιχαλά στο Βελιγράδι, ένα τυφλό βιολιστή στην γέφυρα του Καρόλου στην Πράγα; Όλοι τους μαζί με άλλους συναντιούνται νοητά στην έκθεση φωτογραφίας του Νίκου Μανάβη με τίτλο «μουσικοί του δρόμου» που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στο Καφενείο Π (Σάμου 2), στο κέντρο της Μυτιλήνης. Η έκθεση περιλαμβάνει 20 φωτογραφίες μουσικών από την Γερμανία (Potsdam, Βερολίνο,  Δρέσδη) την Τουρκία, (Σμύρνη, Κωνσταντινούπολη, Αλτινολούκ), τη Σερβία (Βελιγράδι), την Ιταλία (Φλωρεντία), την Ισπανία (Μαδρίτη) και την Τσεχία (Πράγα).

«Οι μουσικοί του δρόμου είναι ένα κοινό χαρακτηριστικό στις πόλεις που έχω επισκεφθεί ως σήμερα στην Ευρώπη και την Ασία. Άλλοι με την μουσική τους θέλουν να βελτιώσουν το εισόδημα τους, άλλοι απλά έχουν ανάγκη να εκφραστούν μέσα από την μουσική τους. Μια τρίτη περίπτωση είναι οι μουσικοί του δρόμου που εργάζονται επαγγελματικά σε τουριστικές και εμπορικές περιοχές. Σε κάθε περίπτωση οι μουσικοί του δρόμου είναι παρουσίες που «χαλάνε» την σχεδόν προτεσταντική κανονικότητα με την οποία έχουμε μάθει να ζούμε» μας λέει ο Νίκος Μανάβης.

Ο ίδιος εκφράζει θερμές ευχαριστίες στη Λίλα Εφραιμίδου για την ενθάρρυνση και την συμπαράστασή της στο στήσιμο της έκθεσης και την Ξένια Γερμενή για την επιμέλεια του φυλλαδίου της έκθεσης και την μετάφραση του στα αγγλικά.

Προηγουμενο αρθρο

Σε κορυφαία θέση διεθνώς το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στον τομέα της Πληροφορικής

Επομενο αρθρο

Αποζημιώσεις για τους πληγέντες από την πλημμύρα-Παρέμβαση Στρατή Ζαφείρη