Βραδινή ποδηλατάδα στη Μυτιλήνη για την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου – Στο επίκεντρο οι υποδομές και η ασφάλεια στον δημόσιο χώρο
Με μια βραδινή αστική ποδηλατάδα στους δρόμους της Μυτιλήνης τίμησε ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 3 Ιουνίου και έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ.
Η δράση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης, με αφετηρία την πλατεία Σαπφούς. Οι ποδηλάτες κινήθηκαν προς τη Χρυσομαλλούσα, διέσχισαν τον ποδηλατόδρομο της περιοχής και κατέληξαν στη βόρεια έξοδο του Κάτω Κάστρου, στέλνοντας ένα συμβολικό αλλά ουσιαστικό μήνυμα για πιο ασφαλείς και φιλικές μετακινήσεις μέσα στην πόλη.
Με αφορμή την ποδηλατάδα, τα μέλη του συλλόγου ανέδειξαν για ακόμη μία φορά την ανάγκη ενίσχυσης των ποδηλατικών υποδομών στη Μυτιλήνη, αλλά και τη σημασία της ασφάλειας για όλους όσοι κινούνται στον δημόσιο χώρο. Όπως επισημαίνουν, το ζήτημα δεν αφορά μόνο τους ποδηλάτες, αλλά και τους πεζούς, τους ηλικιωμένους, τα παιδιά, τα άτομα με κινητικές δυσκολίες και τα άτομα με αναπηρία.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στην κατάσταση του ποδηλατόδρομου, ο οποίος, σύμφωνα με τους ποδηλάτες, παρουσιάζει φθορές και προβλήματα συντήρησης, γεγονός που δυσκολεύει την ασφαλή χρήση του.
Μέσα από τη συμβολική αυτή διαδρομή, οι ποδηλάτες της Λέσβου θέλησαν να υπενθυμίσουν ότι το ποδήλατο μπορεί να αποτελέσει μια πρακτική, οικονομική και φιλική προς το περιβάλλον επιλογή για τις καθημερινές μετακινήσεις, αρκεί να υπάρχουν οι κατάλληλες και ασφαλείς υποδομές.
Το μήνυμα της δράσης ήταν σαφές: μια πόλη πιο ασφαλής για το ποδήλατο είναι μια πόλη καλύτερη για όλου







